Spør juristene: Oppsigelse

Publisert: 8. oktober 2015 kl 15.44
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.31

Spørsmål:  Jeg hadde en opphisset diskusjon med en av mine ansatte forleden. Jeg kritiserte vedkommende for noe han hadde forsømt seg på i arbeidsforholdet. Det ene ordet tok det andre, og til slutt sa arbeidstageren muntlig opp sin ­stilling i fullt sinne. Dagen etterpå ble oppsigelsen bekreftet skriftlig. Så gikk det 1 uke, og arbeidstageren kom og ba om godt vær og angret seg.

Samtidig har jeg sett dette før og nøler med å ta vedkommende tilbake. Jeg hadde også inngått en avtale med en annen arbeidstager som har sagt opp sin nåværende stilling og skal tiltre når førstnevnte arbeidstager har stått oppsigelses­tiden ut. Vedkommende truer nå med å anlegge sak, fordi han hevder at han ikke er bundet av den oppsigelse han innga. Hva gjør jeg?

Arbeidsgiver

Svar: Hvis en arbeidstager har sagt opp sin stilling og sågar gitt oppsigelsen skriftlig, er nok vedkommende bundet av dette skritt. I avtaleloven er det åpninger for at man kan trekke tilbake en viljes­erklæring, dersom det skjer før avtalemotparten har innrettet seg. I tillegg må det foreligge en særskilt grunn. Det virker som om ingen av de vilkår er tilfredsstilt i deres tilfelle, og vi vil anta at du derfor står på trygg grunn når du som arbeidsgiver nekter å godta trekkingen av oppsigelsen.

SBDL v/advokat Arvid R. Ødegård

 
Saken fortsetter under annonsen