Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson strammer inn for de som tar med seg overgangsstønaden ut av landet.

Foto

Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Vil styrke NAV-samarbeid

Publisert: 2. desember 2014 kl 08.49
Oppdatert: 2. desember 2014 kl 09.30

Det sa Eriksson under IA-konferansen, melder YS.

Eriksson ønsker å hjelpe flere arbeidssøkere med hull i sine CV-er. De skal tilbake til det virkelige arbeidslivet, som han kaller det.

Han lover klare, politiske tiltak i proposisjonen, som legges frem før jul. Lovforslaget skal omhandle endringer i arbeidsmiljøloven. Tidligere i år sendte regjeringen ut et høringsforslag om å endre dagens arbeidsmiljølov. Arbeidsdepartementet har gått igjennom kommentarene som har kommet inn i høringsrunden, og sender om ikke lenge proposisjonen over til Stortinget for behandling der.

- De som gleder seg og venter i spenning på hva som kommer, trenger ikke vente lenge. Proposisjonen kommer ganske snart, sa Eriksson på konferansen.

- Måten Eriksson svarer på, viser at vi kan forvente at proposisjonen om arbeidsmiljøloven kommer når som helst. Vi er forberedte, sier YS-leder, Jorunn Berland.

Styrker samarbeidet

Eriksson lover klare tiltak på oppfølging av de som står utenfor arbeidslivet. Samarbeidet mellom NAV og det ordinære arbeidslivet skal bli sterkere, lover ministeren.

Saken fortsetter under annonsen