Googles styreleder Eric Schmidt (bildet) har sammen med Jonathan Rosenberg gitt ut en bok om Google.

Google går for generalister

Publisert: 9. oktober 2014 kl 09.16
Oppdatert: 9. oktober 2014 kl 09.16

Det forteller Eric Schmidt, arbeidende styreleder, og Jonathan Rosenberg tidligere leder i Google med øverste ansvar for produkter, i et intervju med Harvard Business Review.

Det har vært skrevet og sagt mye om Googles rekrutteringspraksis. The New York Times har skrevet en hel artikkel om hvordan man kan få jobb i Google. Forbes har fortalt historien om hvordan analyser av store datamengder endret Googles rekrutteringspraksis. Google selv skriver på sidene sine at de er mer opptatt av måten kandidatene tenker på enn karakterer.

Schmidt og Rosenberg skriver i en ny bok om Google blant annet om rekruttering, og sier til Harvard Business Review at folk flest ikke er klar over at de er mer opptatt av å ansette generalister enn spesialister. Årsaken er at de befinner seg i en dynamisk bransje hvor forholdende endrer seg raskt. Dermed blir erfaring og måten du har løst ting på før mindre viktig enn din evne til å tenke, mener herrene, som viser til at spesialister ofte føler seg truet av nye løsninger.

En annen praksis i Google skal være at de leter etter flinke folk i som har lyst til å gjøre noe nytt, men som er fanget i organisasjonen fordi ingen vil gi dem sjansen. Google sier at de leter etter slike folk, med tanke på å gi dem en mulighet.

  

Saken fortsetter under annonsen