– Jeg er glad på vegne av alle arbeidstakere for at vi nå har berget sykelønnsordningen, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Foto

Torstein Bøe / NTB scanpix

LO-lederen er glad for Erikssons retrett

Publisert: 21. oktober 2014 kl 08.56
Oppdatert: 21. oktober 2014 kl 10.26

Regjeringen foreslo opprinnelig å øke inngangen på sykelønnsordningen fra 0,5G til 1G.  Etter kritikk fra en samlet arbeidstaker- og arbeidsgiverside blir forslaget nå trukket.

 Jeg er glad på vegne av alle arbeidstakere for at vi nå har berget sykelønnsordningen. Det sier LO-leder Gerd Kristiansen på organisasjonens hjemmesider.

Uttalelsen kom etter at Arbeidsminister Robert Eriksson kunngjorde at regjeringen likevel trekker forslaget om endringer i sykelønnsordningen.

 Dette viser hvor viktig det er å samarbeide med partene i arbeidslivet, sier LO-lederen.

Regjeringen har fått massiv kritikk fra fagbevegelsen fordi de vil doble inntektsgrensen for å få sykelønn neste år.

I statsbudsjettet føreslo regjeringen at de som tjener mellom 44.000  kroner og 88.000 kroner i året, ikke skal få sykelønn som i dag.

– Det er viktig for meg å understreke at regjeringen mener at dette er en teknisk justering som ikke er et brudd på avtalen. Men jeg registrerer at en samlet arbeidstaker- og arbeidsgiverside har en annen oppfatning. Derfor vil regjeringen legge bort det forslaget, sa Eriksson til NRK.

Saken fortsetter under annonsen