NY TJENESTE: – Folk vet ofte at de har et problem, men de vet ikke hvordan de skal løse det, sier generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug i Stiftelsen Rettferd. Nå skal folk få råd og veiledning gjennom rådgivningstjenesten «Hjelp med gjeld».

Foto

Stiftelsen Rettferd

Stiftelse starter gjeldsrådgivning i samarbeid med Bank Norwegian

Publisert: 21. januar 2021 kl 12.57
Oppdatert: 21. januar 2021 kl 13.00

I for startet Stiftelsen Rettferd (tidl. Rettferd for taperne) rådgivningstjenesten «Hjelp med Nav». Tjenesten ble etablert tidlig i koronakrisen, og den har avdekket et stort behov for kriserådgivning blant mennesker som sliter i møtet med Nav.

Erfaringer fra denne tjenesten gjør at stiftelsen Rettferd i disse dager lanserer en ny, gratis rådgivningstjeneste: «Hjelp med gjeld». Tjenesten skal gi kriserådgivning til mennesker som sliter med økonomiske problemer:

Henvendelsene til «Hjelp med Nav» og historier fra mediene tilsier at det er stadig flere som får betalingsproblemer, og dermed problemer med å håndtere gjelden, påpeker generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug i Stiftelsen Rettferd.

– På bakgrunn av dette bestemte vi oss for å starte et nytt prosjekt, som vi nå har valgt å kalle «Hjelp med gjeld». Vi ønsker å bli en gjeldsrådgivningstjeneste som både brukerne av prosjektet og kreditorer skal kunne stole på, sier han i en pressemelding.

Vi har lenge sett at kunder med betalingsutfordringer mangler tilgang på et lavterskel hjelpetilbud.

Bank Norwegian er hovedpartner

Ved oppstart av rådgivningstjenesten «Hjelp med Nav» fikk Stiftelsen Rettferd med seg Bank Norwegian som støttepartner. Nå går Bank Norwegian inn som økonomisk hovedpartner i den nye tjenesten «Hjelp med gjeld».

Saken fortsetter under annonsen

– Vi har lenge sett at kunder med betalingsutfordringer mangler tilgang på et lavterskel hjelpetilbud, og vi er veldig glade for at vår støtte til «Hjelp med gjeld» bidrar til at dette kommer på plass, sier administrerende direktør Tine Wollebekk i Bank Norwegian.

– Har man betalingsutfordringer kan det være krevende å få hjelp, og våre kunder vil nå få muligheten til rådgivning fra en nøytral part med erfaring og høy faglig standard. Samfunnet, bankene og ikke minst kundene er tjent med at så mange som mulig finner løsninger på sine utfordringer, sier Wollebekk.

Erfarne medarbeidere

Den nye gjeldsrådgivningstjenesten vil bli betjent av erfarne folk. De som besvarer henvendelsene, har til sammen 70 års erfaring fra rådgivning og forhandlinger med kreditorer, fordringshavere, banker, pensjons- og forsikringsselskaper, kemner- og likningskontorer og Nav, forteller Stiftelsen Rettferd.

– Folk vet ofte at de har et problem, men de vet ikke hvordan de skal løse det. Det er derfor viktig for oss at brukerne av vårt gjeldsrådgivningstilbud skal bli ivaretatt på best mulig måte. Derfor har vi også sørget for å ha ansatte med tung ekspertise innenfor feltet gjeldsrådgivning og privatøkonomisk rådgivning, sier Tor Bernhard Slaathaug.