IKKE OVERRASKET: Det er ikke overraskende at arbeidssøkere og permitterte er mindre fornøyde med Nav enn tidligere, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Foto

Terje Pedersen / NTB scanpix

Korona-situasjonen førte til lavere tilfredshet med Nav-tjenester

Publisert: 14. september 2020 kl 14.43
Oppdatert: 16. september 2020 kl 11.41

Andelen som er fornøyde med Nav har sunket fra 77 prosent i fjor til 66 prosent i år. Blant arbeidssøkere og permitterte sier 57 prosent at de er fornøyde med Nav. Nedgangen har direkte sammenheng med økt ventetid på dagpenger. 

Nav gjennomfører årlige undersøkelser blant personbrukere og arbeidsgivere. I år ble undersøkelsene gjennomført i perioden mai til juni og er derfor preget av koronasituasjonen, skriver Nav i en pressemelding.

– Det er ikke overraskende at arbeidssøkere og permitterte er mindre fornøyde med Nav enn tidligere. Flere hundre tusen personer har brått kommet i en vanskelig situasjon ved at de enten har mistet jobben eller blitt permitterte og deretter måttet vente lenge på saksbehandlingen fra Nav, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i pressemeldingen.

Positive til forskuddsordning

I påvente av vedtak om dagpenger har det vært mulig for brukerne å søke om forskudd. Brukerundersøkelsene viser at forskuddsordningen er positivt mottatt. Samtidig opplever mange brukere at deres økonomiske situasjon er utrygg, spesielt i perioden frem til vedtaket om dagpenger kommer.

– Det har jeg stor forståelse for. Jeg er glad for at vi nå er tilbake til vanlig saksbehandlingstid. Det har vært en ekstrem situasjon for hele Norge, også for Nav, vi har mottatt nesten en halv million søknader om dagpenger siden midten av mars, sier Holte. 

Brukerundersøkelsene viser også at både tilfredshet og tillit blant de som ikke er berørt av koronasituasjonen, er på omtrent samme nivå som tidligere.

Saken fortsetter under annonsen

Arbeidsgiveres tilfredshet også koronapreget

Blant virksomhetene er tilfredsheten totalt sett på nivå med fjoråret på 79 prosent, men arbeidsgivere som er direkte rammet av koronasituasjonen er mindre fornøyde med Nav. De små private virksomhetene er minst fornøyde med Navs håndtering av koronasituasjonen.

Arbeidsgiverne er i mindre grad fornøyde med Navs bistand i forbindelse med permittering og nedbemanning, mens de i stor grad er fornøyde med Navs digitale løsninger.