Ukeavisen Ledelse nr. 9, 6. mars 2009

Publisert: 5. mars 2009 kl 15.03
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.33

God tone i ledergruppa

Det er en ganske vanlig tirsdag. Klokka er tolv og ledergruppa i CapGemini har gjort unna tre timer med ledermøte. Nå skrider høye hæler og svarte og brune herresko inn på murgulvet på postrommet. Her, blant pappesker og søppelsekker, møtes de åtte lederne for å synge sammen.

Mellom makt og magi

Berømte dirigenter blir ofte genierklært som magikere eller briljante teknikere. Men det er ikke dette som gjør dem til store ledere.

Kulturseilas for arbeidslivet

Vestfold fylkeskommune inviterer næringslivet til en to års reise med kunst- og kulturopplevelser.

Spør om arbeidsrett

Saken fortsetter under annonsen

Denne uken svarer advokatene på spørsmål om «Virksomhets­overdragelse» - om overflytting i forbindelse med virksomhetsoverdragelse, «Drifts­innskrenkelser» - om hva som er viktig ved nedbemanning og «Permittering» - om permittering - en oppsumering.

Se også «Spør om arbeidsrett»-seksjonen vår på nett, hvor du kan sende inn egne spørsmål til spalten.

Lederutfordringen: Uriasposten

Svein Harald Øygard er god til å kaste slegge. Det kan han få bruk for nå. Han har formidable utfordringer foran seg, og må gå løs på den islandske økonomien med grovt redskap.

Lederspeilet: Prøver å lære å bremse i svingene

Tom Colbjørnsen er rektor på BI. En av hans leder­utfordringer er å lære skolens journalistikk­studenter forskjellen på en ku og en katt.

Innlegg: Bare bedre arbeidsmiljø vil stoppe flukten fra skoleledelse

Saken fortsetter under annonsen

Det er ingen klisjé å påstå at framtida avgjøres i dagens skole, skriver forbundsleder Solveig Hvidsten Dahl, Norsk Skolelederforbund, förbundsordförande Lars Flodin Sveriges Skolledarförbund og ordförande Ari Pokka, Sure Fire (Finland.)

IBMs fremtidsvisjon

Avansert tekno­logi skal løse de mest kritiske miljø­utford­ringene verden nå møter, skriver Alvin og Heidi Toffler.

Lederverktøyet: Jobbintervjuet - et slag i tomme luften

Alle bruker intervjuer når de skal rekruttere medarbeidere, men svært få vet hva de skal se etter i intervjusituasjonen. Resultatet blir ofte ansettelser etter innfallsmetoden, også når folk har vært på både andre- og tredjegangsintervju, mener Espen Skorstad.

Litteratur og ledelse: Den uformelle makt

Eva Peron hadde makt, og den fikk hun fra andre steder enn sin formelle posisjon, skriver Eva Bratholm fra Buenos Aires.

Saken fortsetter under annonsen

Innlegg: Har styret et utviklingspotensial?

Styret kan hele tiden utvikles, det er alltid noe å lære, og det er alltid noe vi kan lære andre, skriver Arne Myhrvold.

Innlegg: Etterpåklokskap

Det er helt tydelig at det er stor forvirring rundt Norges største omstilling siden krigens dager, skriver Liv Kristin Kubberød.

Innlegg: Kan NAV lære av Drillo?

Kanskje kan myndighetene lære av Drillo som overtok et synkende landslag og på rekordtid skapte ny tro mot alle odds spør Johan-Martin Leikvoll.

Mer enn jobben: Tøff i pyjamas

Saken fortsetter under annonsen

Det er noe stimulerende med uro, skriver Lisa Wade.

Aksjonærdiktaturet

Ansatte sies opp og regjeringer verden over lan­­s­erer den ene redningspakken etter den andre, men aksjonærene får fortsatt utbytte. Hvor­­dan opplever de som arbeider i bransjen finanskapitalismens økte makt?

Følger strømmen

Brasil, Cuba og Venezuela har gjort det. Australia og Canada skal gjøre det. Når EU bestemmer seg for å slukke glødepæren, vil det skje i Norge.

Innlegg: Finanskrisen - et misvisende begrep på noe langt farligere

Det er redigering, ikke overstyring av markedet som er en del av løsningen, skriver Jon-Arild Johannessen og Bjørn Olsen.

Saken fortsetter under annonsen