1144_brettet_va.jpg

Ukeavisen Ledelse nr. 44 2011

Publisert: 9. desember 2011 kl 09.58
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.33

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

 

 

 

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Liv & ledelse

Saken fortsetter under annonsen

Lederutfordringen:

"Kristiansen fremstår heller ikke som noen folkeforfører, akkurat. Holdningen er tilknappet og virker noe arrogant."

- Jeg går ikke av når det stormer,sa Kristiansen tidligere i høst, to år etter at hun ble utnevnt til ny sjef for Politiets Sikkerhetstjeneste (PST). Siden den gang har den tidligere forsvarsadvokaten vært ute i hardt vær mer enn én gang.

Grønn konsulent i Singapore

Bjørn Tore Markussen er i Singapore for å hjelpe kundene sine med å utvikle lønnsom grønn energi, men det er også en del av jobben å vite at det fortsatt drives krig i grensetraktene mellom Thailand og Kambodsja.

Spør om arbeidsrett:

Ekstra ferieuke etter fylte 60 år?

Saken fortsetter under annonsen

Spørsmål: Jeg er en arbeidstaker som fylte 60 år i februar i år. Jeg har forstått det slik at jeg da har en sjette ferieuke i tillegg til de fem ukene som følger av arbeidsavtalen min. Stemmer det? Jeg lurer også på hvordan reglene er hva gjelder avvikling av denne siste ferieuken. Kan jeg for eksempel overføre denne til neste år?

Krav mot ny eller tidligere arbeidsgiver?

Spørsmål: Jeg jobber i ledelsen for en virksomhet som har overdratt en selvstendig enhet til en annen virksomhet. Våre tidligere arbeidstakere i denne enheten er derfor nå ansatte i denne nye virksomheten. Nå har imidlertid en av våre tidligere ansatte fremmet krav om utbetaling av overtidsbetaling mot oss. Dette for arbeid som vedkommende har utført i løpet av det siste året. Vi mener at dette kravet må rettes mot ny arbeidsgiver. Stemmer dette?

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer.

Lederspeilet:

Aksepterer å bli skjøvet til side

Konkurransedirektør Christine B. Meyer mener at det er helt greit å bli overprøvd og skjøvet til side av politiske myndigheter i saker som gjelder upløyd mark.

Saken fortsetter under annonsen

– Mer likebehandling og mindre liberalisering

EUs vikarbyrådirektiv utfordrer den norske Arbeidsmiljøloven. Nå kan likevel Arbeiderpartiets ferske vedtak få uventede konsekvenser for bedrifters bruk av midlertidige ansettelser.

Lederverktøy:

Hva er vitsen med morgenmøter?

For mange er det ikke noe poeng i det hele tatt.

Womenomics:

Kjønnsstereotyper i politikken

Saken fortsetter under annonsen

Kvinner i politikken er myke - menn er følelseskalde.

Mer enn jobben:

Vi venter på reale unnskyldninger

"Forsvaret har beklaget overfor soldaten at hun har opplevd seg krenket ved det som skjedde." Dette sa nærmeste leder for løytnanten som for noen uker siden kommanderte en ung kvinnelig soldat til nakenbading foran 34 mannlige soldater, angivelig av hygieniske grunner.

Med litt hjelp ovenfra

Kunstledelse handler mye om å ha tillit, men også om å utfordre og forløse, sier Erik Hillestad. Han har klart kunststykket å lede en kulturbedrift med høy kunstnerisk profil i 28 år. En kulturbedrift som i tillegg har kristen målsetting. Får han hjelp fra høyere makter?

Å lede etter skandalen

Saken fortsetter under annonsen

Hvordan er det å ta over stafettpinnen etter en leder som er avskjediget for mistanke om korrupsjon? Konstituert administrerende direktør i Unibuss, Øystein Svendsen, forteller om uroen i selskapet og om veien videre.

Samfunn, etikk & kultur

Derfor bør kulturledere være norske

En rekke norske kulturinstitusjoner går til utlandet når de skal ha ny toppsjef. Hvor smart er det? spør førsteamanuensis Beate Elstad, som er ansvarlig for kulturlederstudiet på Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA)

EUs mektigste embetsmenn

Merkel, Sarkozy og van Rompuy har benyttet eurokrisen til å gripe makten, og fylle ut EUs politiske tomrom.
Rundt seg har de samlet 10 diskré toppembetsmenn som samlet utgjør en slags generalstab i eurosonen, og det er denne staben som både støper kulene og effektuerer krisestrategiene.
EU-kommisjonens formann, Jose Manuel Barroso, frykter en «usunn maktbalanse» i EU-samarbeidet.

Kunst på jobb:

En god dag på jobben

Sverre A. Larssen står i resepsjonen i DNT Oslo og Omegn og ønsker at han var ute i terrenget, slik som figuren på maleriet av Håkon Gullvåg.