Ukeavisen Ledelse nr. 23, 2010

Publisert: 18. juni 2010 kl 00.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.33

Liv & Ledelse

Topplederjumbo

Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, havner på sisteplass i Ukeavisen Ledelses toppsjefvurderinger. Han skårer lavt på mange viktige faktorer for god ledelse, selv om han på et par viktige områder er en ener.

Spør om arbeidsrett

Denne uken svarer advokatene på spørsmål om «Oppsigelsestid» og «Saklig grunn til oppsigelse?»

Se også «Spør om arbeidsrett»-seksjonen vår på nett, hvor du kan sende inn egne spørsmål til spalten.

Lederspeilet: Grønn glede

Saken fortsetter under annonsen

Det er bare folk som lever på å markedsføre sol, vind og CO2-fangst og -lagring som mener de kjenner Trude Sundset. Politikere, for eksempel, har knapt hørt om henne. Unntatt de som sikrer seg velgere ved å markedsføre sol, vind og bølger som energibærere. For media her i landet er hun en ukjent størrelse.

Lederverktøy: Ansikt til ansikt

Krangel mellom folk på jobben? Vet du at du kan den løst i Konfliktrådet, gratis, og med store muligheter for suksess? Etter å ha lest denne artikkelen, har du få unnskyldninger for å ha gående uløste personkonflikter i virksomheten.

Litteratur og ledelse: Handbok i frigjering

Mi anbefaling til litteratur denne gongen er ikkje akkurat strandlektyre. Men ein kan ikkje berre lesa lettare bøker og skjønnlitteratur fordi det er sommar.

Næringsliv & Nyskaping

Slik oppnår du dialog med hver kunde

Saken fortsetter under annonsen

Postkasser og media fylles fortsatt med reklame som skyter helt forbi målgruppene. Bare de som lager denne reklamen tjener på det. Sats i stedet mer målrettet – gjennom dialog.

Innlegg: Statens rolle – driveren avgjør

Vi er på rask vei ut av finanskrisen. Internasjonalt er det mange som ønsker proaktiv styring mot økt vekst og konkurranseevne, skriver Rasmus Falck.

Nytt fra EU: Krisen krever økt deltagelse fra de sosiale partene

BUSINESSEUROPE, NHOs europeiske paraplyorganisasjon, er tungt inne i den sosiale dialogen mellom arbeidsgiversiden, arbeidstakersiden og myndighetene på europeisk nivå. En dialog som skaper enighet på vanskelige politiske områder og krisen øker behovet for at partene snakker sammen, skriver Trine Radmann.

BDO: Fritaksmetoden – skattefelle ved aksjeinvesteringer i utlandet?

I disse selvangivelsestider får vi mange spørsmål om kundenes aksjeporteføljer mv. er innenfor eller utenfor fritaks­metoden. Dette er ikke alltid enkelt å avgjøre for en vanlig investor, skriver Lars Olav Hemmnes.

Saken fortsetter under annonsen

Innlegg: Papiravisene må innovere eller dø!

Tidligere Schibstedsdirektør Kjell Aamodt spådde papiravisens død ved fremveksten av elektroniske aviser, skriver Tor W. Andreassen.

Innlegg: Innovasjon og sikring av konkurransekraft – etablering og håndheving av IPR

Å sikre sine immaterielle rettigheter ved etablering av eneretter som patent, varemerke og design er uten tvil den anbefalte måten å sikre sine konkurransefordeler og oppnå et effektivt middel mot å stoppe andre aktører som forsøker å høste av andres investeringer, skriver Lill Anita Grimstad.

Spør omforretningsjuss

Denne uken skriver advokatene fra FØYEN Advokatfirma DA om «Bestem selv – lag dine egne personvernregler for konsernet!»

Samfunn, Etikk & Kultur

Saken fortsetter under annonsen

Moralsk eller manipulerende lederskap – Hva er mest effektivt?

Militære operasjoner på Balkan fikk Olav Kjellevold Olsen til å spørre seg om moralsk ledelse kanskje ikke alltid er mest effektivt. Forholdt det seg slik at umoral ga best resultater?

Spillerom: En liste til begjær og besvær

At reise er at leve skrev den danske nasjonaldikteren H.C. Andersen for over 150 år siden. Med søkere i kø til UNESCOs Verdensarvliste kunne man være fristet å omskrive det til «å reise er å ødelegge».

Etisk guide til næringslivet

Initiativ for etisk handel skal lage en etisk guide til norske bedrifter som importerer varer fra utviklingsland. – Det er et stort behov, sier daglig leder, Kristin Holter.