Ukeavisen Ledelse nr. 20, 2010

Publisert: 27. mai 2010 kl 15.20
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.33

-Jeg har lært av andres feil

- Dette kunne gått galt for meg også, men jeg har tross alt hatt en fordel. Jeg har kunnet lære av det andre har gjort galt, sier biskop Bernt Eidsvig.

Tøffe mål gir best resultater

- Målstyring virker, fastslår professor og psykolog Edwin A. Locke, en av pionerene innenfor internasjonal målsettingsteori.

Lederspeilet: Festspillende direktør

Festspilldirektør Per Boye Hansen tiltrekkes av det grenseoverskridende og urovekkende i kunst. Som leder vil han forandre.

Lederverktøy: Refleksjonens kraft

Saken fortsetter under annonsen

Refleksjon er en effektiv kraft for utvikling av organisa­sjonen, men da må man faktisk få anledning til å reflektere. Og det er lettere sagt enn gjort.

Spør om arbeidsrett

Denne uken svarer advokatene på spørsmål om «Familieplanlegging» og «Endringsoppsigelse?».

Se også «Spør om arbeidsrett»-seksjonen vår på nett, hvor du kan sende inn egne spørsmål til spalten.

Norsk ledelse er utrydningstruet

- Norsk ledelse er utrydningstruet. Vi oversvømmes av utenlandsk litteratur og vi forsker ikke på vår egen ledelseskultur.

-Slik gjør vi det i Telenor

Saken fortsetter under annonsen

- Det er slik vi gjør det, sier Grete Skeie. HR-direktøren i Telenor nikker gjenkjennende til mange av Rune Lines beskrivelser av sammenhengen mellom ledelse og lokal kultur.

Womenomics: Fisker du med riktig agn i det globale talenthavet?

Vi har hørt (talent) budskapet helt siden ledende selskaper begynte å snakke om globalisering. Det virkelige spørsmålet er - hvor dyktig er du til å fiske i (talent) havet? Fisker du kun i en lukket innsjø, elv eller på dypt vann? Fisker du med rett agn og får du i det hele tatt napp?

Fremragende fagfolk: Å skape styrke via strategiske allianser

Partnerskap kan utgjøre forskjellen mellom bedrifters suksess eller fiasko.

Mer enn jobben: Voksen hverdag

Hva skulle jeg ellers gjort? Hvor skulle jeg ellers vært, spør Berit Bertling Cappelen.

Saken fortsetter under annonsen

Roboten tar over

Venter du på en robot som vasker gulvet, rydder kontoret eller henter kaffekoppen din? Eller som utfører avanserte oppgaver på arbeidsplassen? Den er underveis!

Roboten kan bli sjefens venn

Flere roboter vil effektivisere produksjonen, og det kan bli lettere å være sjef.
For å være internasjonalt konkurransedyktige må vi få inn flere roboter i industrien. Og for å ha råd til eldrebølgen, må langt flere intelligente roboter inn i helsevesenet og omsorgsvesenet.

Superroboten på Møre

Møbelkonsernet Ekornes satser 40 millioner kroner på å utvikle spesialroboter for å unngå utflagging. De skal sy putene i sofaen din og blir unike i verdenssammenheng.

Saken fortsetter under annonsen

Innlegg: Effektivisering av offentlig sektor gjennom eiendomsreduksjon

Hovedtyngden av eiendomsreduksjonen i Forsvaret nærmer seg nå slutten. Staten bør imidlertid bygge videre på de erfaringer og den kompetansen forsvarssektoren her har opparbeidet seg. Skifte Eiendom utgjør i dag et statlig avhendingsverktøy som kan bidra til økt effektivisering og store besparelser innen alle relevante deler av offentlig sektor, skriver Roger Jenssen.

Kunst på jobb: Frisk komposisjon

Vi presenterer i samarbeid med Forum for Kultur og Næringsliv kunst som betyr noe for folk på jobben. Denne gang fra Rica Hotel Nidelven. Servitør Ingunn Ystad har valgt et maleri av Håkon Gullvåg.