Ukeavisen Ledelse nr. 18, 2010

Publisert: 14. mai 2010 kl 09.55
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.33

Advarer mot omkamper

- Omkamper kan skje ubevisst, men jeg har også opplevd ekstreme varianter av aktiv sabotasje, sier mellomleder og organisasjonspsykolog Gisken Holst.

Når mellomlederen saboterer endringer

Han holder tilbake informasjon, gir for sen informasjon, bruker uformelle kanaler og språkets makt. Slik kan én enkelt mellomleder sabotere store endringsprosesser.

Lederspeilet: Som på skinner

Linda Ann Bernander Silseth fikk et personlig forhold til karusellene da hun var sjef for Tusenfryd. Der gikk berg-og-dal-banene og det meste på skinner. Det gjør det også i Flytoget, som hun nå leder.

Lederfokus: Lederens etikkverktøy

Saken fortsetter under annonsen

Hva skal lederne gjøre med etikk og samfunnsansvar, spør Jørn Bue Olsen. Det er mye snakk om samfunnsansvar, etikk, miljø og så videre. Hvor mye bør en leder så gjøre med dette?

Hva må du tåle?

Kan du forvente at de ansatte viser folkeskikk på Facebook?Sosiale medier bryter ned skillene mellom det profesjonelle og det private, og som leder må man takle at ansatte viser en mer komplett side av seg selv i slike kanaler.
Men hvor går grensen? Og hvordan håndtere gråsonene?

Veien til toppen

Hva kjennetegner menneskene som ønsker seg topplederjobben?

Innlegg: Ledelse 2.0

Organisasjonen din har innført en ny samhandlingsplattform. Hva betyr dette for deg som leder, spør Torill Iversen.

Saken fortsetter under annonsen

Spør om arbeidsrett

Denne uken svarer advokatene på spørsmål om «Kjøregodtgjørelse» og «Bruk av lærlinger».

Se også «Spør om arbeidsrett»-seksjonen vår på nett, hvor du kan sende inn egne spørsmål til spalten.

Kunnskapstørst salgsleder etterlyses

Vi gir deg gratis kurs til en verdi av 60.000 kroner! Er du en utadvendt salgsleder med ønske om å skape enda bedre resultater? Da kan Ukeavisen Ledelse og Mercuri International gi deg muligheten til nettopp det. Vi tilbyr deg en friplass på lederprogrammet Mercuri Sales Leadership i 2010/2011.

Lederverktøy: Ineffektive sjefsskifter

- Vi har holdt på med dette i årevis, men fortsatt har det åpenbart ikke trengt inn hos toppledelsen at førstegangsledere må ha oppfølging fra før de tiltrer - ikke månedsvis etterpå.

Saken fortsetter under annonsen

Litteratur og ledelse: Selvopptatthetens profet

Jeg er også i gang med Knausgård. Eller rettere sagt: Jeg er ferdig med bind 1, og tror det får bli med det. Ikke fordi boken ikke er bra. Han skriver utmerket, tar ting på kornet, setter ord på følelser og tanker på en egenartet måte. Men det blir for mye av det gode.

Fremragende fagfolk: Identitsledelse som en ressurs for bedriften

Hvordan få selskapsidentitet inn i bedriftens blodomløp.

Mer enn jobben: En selvvalgt hobby?

De fleste av oss ønsker et rikt liv også utenfor jobben, skriver Steinar Hopland.

Kampen om vannet

Saken fortsetter under annonsen
  • Bikkjeslagsmålet om vannet er i full gang.
  • Renset kloakk til drikkevann er noe av løsningen.

Makten over vannet

- Makten over vannet blir stadig viktigere, den vil øke forskjellen på rike og fattige. Det sier Terje Tvedt, historiker og professor i geografi og statsvitenskap.

Coachene må tenke etikk!

Hva gjør du som coach når administrerende direktør i kunde­bedriften ber om å få detaljer fra samtaler du har hatt med hans ansatte? I prinsippet er svaret enkelt, du må si nei. I praksis kan situasjonen likevel bli vanskelig, og derfor må coachingbransjen sette etikk på dagsordenen.

Kunst i enhver krok

Vi presenterer i samarbeid med Forum for Kultur og Næringsliv kunst som betyr noe for folk på jobben. Denne gang fra Hotel Continental i Oslo.

Saken fortsetter under annonsen