Bevegelser

Publisert: 29. mai 2015 kl 08.00
Oppdatert: 28. mai 2015 kl 15.13

Ny pølsepusher

Leiv Vidar hadde en formidabel vekst på nesten 10 prosent i dagligvare i 2014 og har ansatt Trond Halvorsen som ny Key Account Manager fra 1. juni for å videreutvikle samarbeidet med de nasjonale kjedekundene. Hans hovedoppgave blir å doble omsetningen innen tre år.

Halvorsen har lang erfaring fra salg og key account management fra både norske og internasjonale selskaper, i tillegg til solid bakgrunn som butikksjef og franchisetaker fra flere butikkonsepter. De siste årene har han jobbet som salgssjef i Domstein og har et veletablert nettverk i norsk dagligvarehandel både på kjedenivå og operativt i butikk.

 

HR-direktør i Reitan Convenience

Reitan Convenience Norge har i flere år satset på opplæring, utvikling og rekruttering. Nå ansetter selskapet Marit Sælid Johannessen (35) som ny HR-direktør. Marit Sælid Johannessen kommer fra stillingen som HR-sjef i Rema 1000 Norge.

Saken fortsetter under annonsen

Den nye HR-direktøren er utdannet ved NTNU, og begynte sin karriere som innkjøpsmedarbeider og senere HMS- og rekrutteringsansvarlig i Lidl Norge. Siden 2008 har hun jobbet for Rema 1000 Norge, der hun blant annet har vært med på å utvikle selskapets interne fagskole for kompetanseutvikling innen kultur, ledelse og retail. Som HR-sjef har hun også hatt ansvar for strategi og utvikling av opplæringsprogram for talenter, nye kjøpmenn og ansatte i butikk. Sælid Johannessen tiltrer sin nye stilling 1. august.

 

Ny administrerende direktør i TROX

Peter Sønderskov er ansatt som ny administrerende direktør i TROX Auranor Norge AS og TROX Danmark A/S. Han tiltro i stillingen 1. mai.

Peter Sønderskov er 42 år og bosatt i Hedensted i Danmark. Sønderskov kommer fra stilling som Eksport -og Markedsdirektør i Nilan A/S, produsent av kjøle- og varmeløsninger innenfor ventilasjon og varmepumper. Han har også innehatt posisjoner som Daglig Leder i Nilan Germany GmbH, styreleder i Nilan Norge AS, ansvarlig for Nilans datterselskaper i Europa, og vært ansvarlig for eksportsalg og internt salg i Nilangruppen.

Peter Sønderskov vil gjennom sin posisjon ha ansvaret for TROX-aktiviteter i det nordiske markedet, samt i de Baltiske Stater.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ny konsernsjef i Gyldendal

Styret i Gyldendal har ansatt John Tørres Thuv som ny konsernsjef. Han overtar stillingen etter Geir Mork, som går av ved årsskiftet etter vel 20 år. Thuv (44) kommer fra stillingen som administrerende direktør for ARK Bokhandel AS hvor han har deltatt i utviklingen av ARK-kjeden siden etableringen i 2001. Thuv har også vært medlem i Gyldendals konsernledelse.

– John Tørres Thuv har med stor energi og entusiasme ledet ARK siden 2008. Hans sterke lederegenskaper, analytiske evner og betydelige innsikt i hele bokbransjen, vil være av stor verdi for Gyldendal-konsernets utvikling i årene fremover, sier styreleder Erik Must til NTB.

Gyldendal ASA er, med en omsetning på 2 milliarder kroner i 2014, den største aktøren i norsk bokbransje.

Saken fortsetter under annonsen

 

Mer tid til journalistikken

Trond Roger Nydal (33) er ansatt som redaktør og daglig leder i Avisa Nordhordland. Randi Bjørlo, nåværende redaktør og daglig leder, ønsker å vie mer tid til journalistikken og går derfor over i annen stilling. Det melder Journalisten.no. Nydal kommer opprinnelig fra Nordfjordeid i Sogn og Fjordane og har jobbet som journalist i Bergensavisen siden sommeren 2008. Han tiltrer i løpet av august.

 

Redaktør i Åndalsnes avis

Per-Kristian Bratteng (46) er ansatt som redaktør og daglig leder i Åndalsnes Avis. Bratteng har den siste tiden jobbet som prosjektkoordinator i Polaris Media Nordvestlandet, og har tidligere jobbet i Nordmørsposten, Troms Folkeblad og Romsdals Budstikke.

Saken fortsetter under annonsen

 
Paid article
Yes