Bevegelser

Publisert: 17. april 2015 kl 08.00
Oppdatert: 16. april 2015 kl 15.38

Ny leder i Norsk Folkehjelps Solidaritets-ungdom

Ingrid Aspelund (26) fra Nøtterøy ble søndag valgt som ny leder av Solidaritetsungdom, som er Norsk Folkehjelp sin ungdomsorganisasjon. Én av Ingrids viktigste kampsaker er norsk annerkjennelse av Palestina, og hun ber Arbeiderpartiet ta ansvar.

– En tostatsløsning er fortsatt den mest realistiske løsningen for varig fred. Island og Sverige har gått foran oss med å anerkjenne Palestina som stat. Vi bør bli det tredje landet i Norden som fatter denne beslutningen, og det er venstresida som må gå i front for å få dette til. Statsminister Erna Solberg sine vage og fine ord er ikke nok, vi trenger handling – og det haster, sier Ingrid i en pressemelding.

 

Styreleder i Felleskjøpet

Einar Enger ble i dag gjenvalgt for et år og går nå inn i sin femte periode som styreleder i Felleskjøpet Agri SA. Gustav Grøholt fortsetter som nestleder.

Saken fortsetter under annonsen

Årsmøte i Felleskjøpet Agri velger hvert år medlemmer til konsernets styre og øvrige tillitsvalgte. I år var styremedlemmene Anne J. Skuterud, Ellen Anne Bergseng og Oddhild Saure på valg. Skuterud og Saure ble begge gjenvalgt. Inn som nytt styremedlem kommer Arne Elias Østerås (35) fra Romedal. Han overtar plassen til Bergseng og ble valgt etter kampvotering mellom kandidatene. Østerås er fra Romedal og driver svineproduksjon kombinert med korn og skogsdrift. Han har bakgrunn fra Handelshøyskolen og har tidligere jobbet flere år i Statoil ASA før han tok over driften på gården i Romedal. Østerås er opprinnelig fra gård med sau og skog i Namdalen og har vært første vara i Felleskjøpet Agris styre siden 2014. 

To nye varamedlemmer er valgt: Sveinung Halbjørhus fra Hemsedal og Karl-Oscar Fosshaug fra Bardu. Margun Myrmel Øren fra Gaular er gjenvalgt som varamedlem.

 

Ny partner i Recore

Partnerne i Restruktureringsselskapet Recore blir ofte hentet inn for å lede omstruktureringsprosesser i nordiske bedrifter. Nå blir Tore Grøttum, tidligere finansdirektør i ABG Sundal Collier, ny partner i Recore.

– Vi opplever god etterspørsel etter våre tjenester, og tror det i løpet av andre kvartal vil bli ytterligere behov for restruktureringer av norske virksomheter. Derfor har vi økt både bredden og kapasiteten blant våre rådgivere, sier Leif Chr. Salomonsen, managing partner i Recore, i en pressemeding.

Saken fortsetter under annonsen

Tore Grøttum har erfaring som finansdirektør innenfor en rekke ulike bransjer, og har blant annet jobbet for C. Tybring-Gjedde, Ocean Rig, First Hotels og nesten syv år i ABG Sundal Collier. Grøttum blir den fjerde, tidligere topplederen som så langt i 2015 blir en del av partnerskapet i Recore. Tidligere i år er Tom Andersen og Thomas Johannessen, henholdsvis tidligere administrerende direktør og finansdirektør i Coop Øst, og Anders Kapstad, tidligere finansdirektør i Panoro Energy, presentert som partner i Recore.

 

CEO Merivaara Corporation

Finske Merivaara Corporation, som leverer innredning til sykehus og operasjonssaler, har ansatt ny administrerende direktør. Markku Aherto har jobbet som Sales Director i selskapet siden januar i år, og før det satt han i styret i OscareMedical Oy.

Merivaara er en av Finlands ledende selskaper innen helse-teknologi. Det ble stiftet i 1901 og produserte i starten jernsenger til hjem og sykehus.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ica-direktør går til Findus

Nummer to i Ica Norge overtar ledelsen i matvaregiganten etter Atle Farmen. 56 år gamle Jørn-Gunnar Jacobsen fra Hedmark, men nå bosatt i Son, har sagt opp sin stilling i Ica Norge og blir ny toppsjef i Findus Norge. Jacobsen har sin siste arbeidsdag i dagligvarekonsernet 30. april, hvor han begynte våren 2012. Han har hatt en svært sentral posisjon i Ica Norge de siste årene og er nå viseadministrerende direktør med ansvar for strategi, og kategori og innkjøp.

– Jeg var innstilt på å jobbe videre i Coop, men når denne muligheten kom sa jeg ja til stillingen, sier Jacobsen til Dagligvarehandelen. 

56-åringen har en variert yrkesbakgrunn blant annet som salgsdirektør i Nortura og reiselivsnæringen. Han jobbet blant annet for selskapet Go, et nettbasert reisebyrå som SAS og ReitanGruppen blant annet sto bak. I 2007 trakk Reitan seg ut og senere la SAS det ned.

 

Saken fortsetter under annonsen

Ny redaktør i Haugesunds Avis

Haugesunds Avis har ansatt Einar Tho (39) som ny ansvarlig redaktør. Det melder NTB. Avisen har hatt hyppige lederskifter de siste årene: Bård Borch Michalsen ga seg som ansvarlig redaktør i 2012 etter bare sju måneder, og ble erstattet av Jan Tore Hamnøy – en avgjørelse som ble kritisert av Einar Tho, som den gang var klubbleder. Tho mente Hamnøy ikke hadde redaksjonell erfaring. Hamnøy sluttet i 2014 og Arnstein Olaisen overtok da som konstituert ansvarlig redaktør.

Tho kommer fra stillingen som samfunnsredaktør, og har tidligere vært både vaktsjef og journalist i avisa. Han skal lede mediehuset sammen med administrerende direktør Øystein Vormestrand.

Paid article
Yes