Bevegelser

Publisert: 6. mars 2015 kl 08.00
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

Administrerende direktør for Cramo AS

Bjørn Frogner (52) er ansatt som administrerende direktør i Cramo AS. Han tiltrer stillingen den 1. april.

Bjørn Frogner har en mastergrad i business og markedsføring, har hatt en karriere innen økonomi, administrasjon, HR og forretningsutvikling. Totalt har Frogner vært ti år i byggebransjen, hvorav mesteparten av tiden i Veidekke. Her deltok han blant annet i planlegging og etablering av Bautas – i dag Ramirent Norge – som på den tiden var en divisjon i Veidekke. Siden 2001 har han jobbet både i Schibsted Trykk AS og Hafslund ASA, og den siste lederstillingen var som konsernsjef for Infratek ASA, Nordens ledende leverandør innen bygging, drifting og vedlikehold av kritisk infrastruktur.

 

Administrerende direktør for Kilden

Styret for Kilden Teater- og Konserthus for Sørlandet IKS har ansatt Hans Antonsen som ny administrerende direktør etter Bentein Baardson.

Saken fortsetter under annonsen

Hans Antonsen (49) har vært ordfører i Grimstad siden 2007 og er en kjent stemme i samfunnslivet på Sørlandet. Han har tidligere hatt en rekke verv i rikspolitikken, blant annet som generalsekretær i Venstre og statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet.

Antonsen tiltrer stillingen i Kilden i løpet av høsten.

Fagsjef MGF

Njål Hagen (48) er ansatt som ny fagsjef i Maskingrossisternes Forening – MGF. Han er i dag redaktør i fagbladet Anleggsmagasinet.

Njål Hagen vil være på plass i MGF 1. juni 2015.

Hagen erstatter nåværende fagsjef, Stian Langeid Dahl, som har valgt å finne nye utfordringer innen bygg og anlegg.

Saken fortsetter under annonsen

Toppsjef i Pon

Erik Sollerud overtar roret i Pon Equipment AS og Pon Rental Norge AS.

Erik Sollerud har vært en sentral del av ledelsen i Pon siden slutten av 90-tallet med lederroller innen teknisk, service, salg og utleie. Han vil, med sin erfaring, fortsette utviklingen av selskapet i henhold til de strategier som har ligget til grunn det siste tiåret.

Fagsjef NHO

Maria Reklev har startet i ny jobb i NHO Service. Reklev er ny fagsjef for Barn og Unge, samt Psykisk Helse og Avhengighet.

Maria Reklev kommer fra en stilling som daglig leder for Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) hvor hun ar arbeidet i 7 år. LFB er en interesse- og medlemsorganisasjon for de som har eller har hatt tiltak i barnevernet.Reklev har også vært prosjektleder for innsats rettet mot jenter som utøvere av vold innenfor sterke grupperinger/gjenger. Hun har vært tiltaksperson for barnevernet, samt faglig ansvarlig for skolemeglingen i Oslo ved Konfliktrådet i Oslo. Hun har også jobbet som lærer i barneskolen.Reklev er utdannet innen psykologi, kriminologi, fransk, konflikthåndtering/gruppeprosesser og fasilitering av workshops og medvirkning.

Saken fortsetter under annonsen

CFO Targovax

Targovax melder at Øystein Soug er selskapets nye CFO fra 1. juni 2015.

Øystein Soug har vært Chief Financial Officer i kreft-biotekselskapet Algeta ASA siden 2008, der han bygde opp funksjonene for finans, IR, virksomhetsstyring, IT og HR. I løpet av Sougs periode i Algeta, hentet selskapet inn USD 200 millioner i kapital, lanserte Xofigo, etablerte produksjon og salg i USA og inngikk samarbeid og ble kjøpt opp av Bayer AG.

Øystein Soug har en MSc i Økonomi og Finans og en Master i Internasjonal Ledelse (CEMS), begge fra Universitetet i St Gallen i Sveits.

Leder av Nobel-komiteen

Saken fortsetter under annonsen

Kaci Kullmann Five overtar som leder av Nobelkomiteen etter Thorbjørn Jagland.

– Jeg har lyst til å starte med å si at det er bred enighet i komiteen om at Thorbjørn Jagland har vært en god leder for komiteen i seks år, og jeg er svært glad for at måten Stortinget har sammensatt komiteen på. Det gjør at jeg får gleden av å samarbeide med ham og dyktige kolleger også i tiden som kommer, sier Five til NTB.

Jagland fortsetter som medlem av komiteen, og Five sier hun er glad for at hun får samarbeide med ham i årene som kommer.

Hun avviser samtidig at det er kritikken mot Jagland etter tildeling til prisen til kinesiske Liu Xiaobo som har ført til lederskiftet.

 

Redaksjonssjef

Saken fortsetter under annonsen

Hanne Taalesen (28) er ansatt som ny redaksjonssjef for innenriksavdelingen i TV 2 Nyhetene i Oslo. Taalesen har vært konstituert i stillingen siden november og har tidligere vært reporter og vaktsjef i TV 2. Hun har utdannelse innenfor journalistikk og internasjonale studier fra Oslo og London, og har tidligere erfaring fra Glåmdalen, Nettavisen, BBC og Aftenposten.

Markedssjef

Lars Smisethjell begynner i ny jobb som markedssjef i Rauma Energi. Han slutter dermed som redaktør i Åndalsnes Avis etter sju år i jobben. Han har vært ansatt i Åndalsnes Avis i til sammen 28 år.

 

Paid article
Yes