Siden sists årskavalkade

Publisert: 2. januar 2015 kl 08.00
Oppdatert: 16. januar 2015 kl 11.11

Årets ferdigmat

Etter at Eyvind Hellstrøm i lang tid har herjet rundt på norske kjøkken for å lære folk å lage mat som det går an å spise, har «slakteren av norsk ferdigmat» kastet seg på ferdigmatbølgen selv. Men det er ikke hvilken som helst ferdigmat kjendiskokken satser på. Hellstrøms nye ferdigretter markedsføres som «helt uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer». De er produsert i Frankrike og smaker mye bedre enn norsk ferdigmat, ifølge Hellstrøm.

Matforsker Trygve Eklund ber Hellstrøm om å skjerpe seg og synes ikke det henger på greip at fiskegratengen til Hellstrøm bare inneholder 18 prosent fisk.

Årets «hjemme hos»

Ukebladene elsker «Hjemme hos»-reportasjer. Så hva var da mer naturlig enn at redaktøren i Costume, Vanessa Rudjord, inviterte journalist og fotograf hjem til seg. Det passet ekstra fint siden leiligheten samtidig lå ute for salg. Her visste sannelig den venstre redaktørhånden hva den høyre holdt på med. 

Årets statsrådsjakt

Justispolitisk talsmann for Arbeiderpartiet, Hadja Tajik, var villig til å gjøre hva som helst for å få møet justisminister Anders Anundsen til debatt. Hun hadde bare fått møtt Anundsen en gang da hun på ettersommeren lokket med ti Flakslodd til Anundsen om han vil møte henne i debattmodus. Det er slik det må gjøres i våre dager. Andersen fortsatte å gjøre seg kostbar. Ryktene sier han minst må ha 20 Flakslodd for å lokkes ut av statsrådshulen sin i 2015.

Saken fortsetter under annonsen

Årets undrende

Når det gjelder tall og aksjekurser, er det få som slår Øystein Stray-Spetalen. Han er dessuten en vitebegjærlig mann og kan en del om ganske mye. Men når det gjelder kvinner, er det mye han ikke forstår seg på. Ikke en gang sin kone har han den førstehåndskjennskap til som han ønsker seg. På spørsmålet fra Dagens Næringsliv om hva han ønsket han visste mer om, svarer han: «Ofte skulle jeg ønske at jeg visst mer om hva som rører seg oppe i hodet til min kone Charlotte».

Han begynte muligens med å spørre henne. 

Årets diplomat

Barn må lære seg å svømme på skolen. Spørsmålet er hvor langt. Kanskje 200 meter?

«Det er ikke sikkert vi lander på akkurat der, men det er det vi tar som utgangspunkt. Det kan godt være det blir 180 eller 220 meter», sier kunnskapsminister Røe Isaksen til Aftenposten. KrF som er opptatt av de svakeste i samfunnet, vil sikkert synes det holder med 180 meter, mens Frp vil ha 220. Dermed kan Røe Isaksens vise statsmannskunst i kompromisser og lande på 200. 

Årets himmelsøknad

Saken fortsetter under annonsen

Olav Thon har i en samtale med Dagens Næringsliv gjentatt det han har sagt før, at det eneste som er sikkert, enten han havner i himmelen eller helvete, er at han kommer dit uten penger. Nå er han begynt å lure på om det kan være noe guddommelig i tilværelsen, men vet ikke i hvilken form det fortoner seg.

– Men jeg tror, siden du spør, at jeg kommer til himmelen. Og jeg tror det blir aldeles glimrende, sier Thon.

Om St. Peter ikke er overbevist, kan Thon bare nevne at han han gjort som den ringe rike unge mannen, gitt bort alt han eide. Når det er snakk om så mange milliarder, vil det garantert gjøre inntrykk på St. Peter.

Årets garderobe-administrator

«Garderoben administrerer jeg selv», bedyret Erna Solberg overfor VGs lesere selv om partiet har ansatt Helle Juvodden som stylist for partiet med Erna Solberg som hovedoppgave.

Det er også andre ting statsministeren har fullstendig styringen på. «Klesvasken er fortsatt mitt ansvar, det har jeg ikke fått fri fra. Nå har «sokkeparingshaugen» vokst igjen, så jeg må sette av en kveld til det», uttalte hun til Dagbladet. En hel kveld måtte til. Sindre Finnes, statsministerens mann, kunne ikke trave rundt i skitne sokker. 

Årets lisensvenn

Saken fortsetter under annonsen

Verden går videre selv om Hans-Wilhelm -Steinfeld har sluttet i NRK etter at han ikke ble enig med sin arbeidsgiver om hva han skulle holde på med.

– Jeg har gitt norske lisensbetalere alt de fortjente. Jeg har Stortingets Peer Gynt-pris, og jeg har den store journalistprisen, jeg har den Skandinavisk Journalistprisen, jeg har den litauiske journalistprisen, og jeg har Litauens frihetsmedalje. Mer kan ikke lisensbetalerne kreve av noen, sier Steinfeldt til Bergens Tidende.

Det er bare å gjøre som han ønsker, bøye seg i takknemlighet for alt han har velsignet oss med. 

Årets lønnsmottaker

Her til lands er vi kjent for å betale toppsjefer knapper og glansbilder i forhold til det de får betalt i andre land. BG Group hadde sikkert klart å lokke Helge Lund over til seg ved å bla opp noen titalls millioner kroner i året. Men neida. De vil betale ham 900.000 millioner kroner for fem års jobbing, riktignok hvis alt går maks bra. Britiske aksjonærer protesterte heftig. Det endte med at Lund inngikk en ny avtale der han kan tjene 60 millioner kroner mindre over fem år. Dermed kan han toppe listen over hvem som hvem som frivillig gir fra seg mest lønn. 

Årets overgang

«Det er en overgang for familien også dette. Jeg har jo ikke vært så mye hjemme de siste 25–30 årene», forklarer Yara-sjef Jørgen Ole Haslestad til Dagens Næringsliv etter at han fikk sparken som toppsjef. Familien kommer nok over sjokket over å få en mann såpass tilstede i huset. Haslestad fulgte opp med å si til Finansavisen at han «hadde gjort en kjempejobb». Hvis ikke andre jubler, er det bare å juble for seg selv.

Saken fortsetter under annonsen
Paid article
Yes