Siden sist

Publisert: 19. desember 2014 kl 08.00
Oppdatert: 18. desember 2014 kl 16.16

Vekst i rus

Klassekampen melder at «de blå-blå har lovet vekst i rus og psykiatri». Dette løftet bør de klare å holde. Hvis de begynner med å få vekst i rusen, følger gjerne psykiatrien på. Men det finnes grenser for hvor mye rusvekst en bør legge opp til, i alle fall når en ser det i et individuelt perspektiv.

Hvos grensene går for enkelte varierer. Noen bestemmer det selv, andre innretter seg etter normer andre setter. Vårt land skriver for eksempel at skuespilleren Hege Schøyen deltok på et møte i Oslo misjonskirke her om dagen der hun fortalte hun om sin egen ungdomstid. «Gud syntes det var greit at vi drakk en kasse øl», uttalte hun, men misjonsmeingheten var nok litt i tvil. De blå-blå vil muligens gå lengre enn dette.

Keshavari i farten

Er det noe Frp kan, så er det å finne innvandringspolitiske talsmenn som kan skape en liv og røre. Mazyar Keshvari leverer virkelig varene. For vel en måned siden, før innspurten i budsjettbehandlingene, kunne han fortelle NRKs lyttere at «KrF er et lite tulleparti». Nå har ikke KrF akkurat et ruvende partileder, men det er ikke så mye tull med ham. Keshavari forsto det etter hvert og ble lei seg. Han burde ikke sagt det, sa han.

I forrige uke tok Keshavari for seg Ingunn Solheim, programleder i NRK. Han var riktignok på puben Lorry da han kunne fortelle at han hatet Solheim, drømmer om å drepe henne og at det fortrinnsvis skulle skje ved skyting. Han var muligens ute og jobbet for å oppnå noe av den veksten i rus som de blå-blå snakker om. Han sier til Dagbladet han bare kom med noen slengbemerkninger og at han ikke sa det noen påstår. Han ble i alle fall innkalt på teppet til parlamentarisk leder, Harald T. Nesvik. Her fikk han beskjed om at «slik snakker man bare ikke». Han skal også ha beklaget overfor Solheim. Han mente ikke det han sa, han oppførte seg visst bare som «en liten tullegutt» på Lorry.

Politiet på saken

Saken fortsetter under annonsen

Etter et en ung meksikaner stormet fram på scenen under fredspristildelingen i Oslo Rådhus, kunne stabssjef Johan Fredriksen gi en presis beskrivelse av hva som hadde skjedd. «Det er et sikkerhetsbrudd som ikke skulle ha skjedd», forklarte ham. Han sa det ikke, men han tenke det nok, at vi alle burde være glade for at meksikaneren ikke hadde med seg noe farligere enn et flagg. Det ender vel med at justisminister Anders Anundsen får kritikk for dette også. Han skulle selvsagt på forhånd ha instruert politiet om at de ikke måtte slippe inn unge meksikanere med flagg.

 

Ukens sitater

«Hvis leseren føler noe år de leser romanene mine, er det gjennomtenkt fra min side.»
Vigdis Hjorth gjør det klart for sine lesere at hun kontroller deres følelser (Aftenposten).

«Det er mye som tyder på at nordmenn er i ferd med å gå lei kjøpefesten til jul.»
Det Arild Hermstad i Fremtiden i våre hender snakker om, merker en lite av i disse dager (Verdidebatt.no).

«Det er herlig å ha en jobb å gå til.»
Skal en dømme ut fra meningsmålingene, ser det i alle fall ut til at arbeidsminister Robert Eriksson snakker om en midlertidig stilling for egen del (pressemelding).

«Enig med Pikkety i alt, stort sett.»
Etter denne uttalelsen fra NHO-sjef Kristin Skogen Lund, går det nok ikke lang tid før Kristin Clemet ringer og ber henne stille på skoleringsseminar i Civita (Dagbladet).

 

Paid article
Yes