Med Instagram som våpen

Publisert: 19. desember 2014 kl 08.00
Oppdatert: 18. desember 2014 kl 15.52

Richard Bergfors er administrerende direktør i den familieeide hamburgerkjeden Max. Bedriften ble grunnlagt i Sverige i 1968, og har nå etablert seg i Norge. Max stekte sine første burgere i Oslo i 2011, og har nå store planer. 40 nye restauranter skal åpnes i Norge de nærmeste årene.

Bergfors skiller seg ut fra andre næringslivsledere ved at han ikke bare er en living the brand-type. Han reiser nemlig jorden rundt for å teste konkurrentenes produkter. Burgere har han spist så lenge han kan huske.

– Min far startet Max-kjeden, og jeg har spist burgere daglig siden jeg var liten, smiler han.

Instagramsuksess

Allerede før han tok over sjefsjobben i Max hadde Richard Bergfors reist rundt i verden og spist hamburgere – både for å få nye ideer og impulser. Senere ble dette en del av jobben, og i dag dokumenteres Bergfors sine besøk hos burgerrestaurantene i sosiale medier, nærmere bestemt på Instagram.

– Etter hvert var det mange som spurte om hvor jeg hadde hatt de beste matopplevelsene, og i hvilke byer restaurantene var lokaliserte. Da vokste ideeen frem, om å lage en kanal som skulle dedikeres til burgeropplevelser verden over, forteller Bergfors.

Via instagramkontoen sin @burgerspotting, omtaler han i dag burgerne han spiser. Han spiser omlag 1000 burgere hvert år. Et raskt anslag viser at nesten tre hamburgere fortæres daglig.

Saken fortsetter under annonsen

– Det har jeg ingen problemer med å få ned. Alt er som normalt, bedyrer han.

– Forsøker å være ærlig

For et år siden begynte Bergfors å ta bilder av maten han spiste. I tillegg oppga han navn på restauranten og i hvilket land og by den holdt til., Konklusjonen ble en vurdering av kvaliteten på burgeren han hadde fortært.

Instagramkontoen ble umiddelbart en suksess blant mat- og reiseglade mennesker. I skrivende stund har kontoen snart 12.000 følgere, og en meget aktiv trafikk.

– Det er veldig morsomt at det finnes en så stor hamburgerinteresse der ute. Etter hvert har det blitt slik at publikum tipser meg om hvor jeg bør dra og teste burgere, forteller han.

– Hvordan reagerer konkurrentene på at du kan komme til å slakte deres burgere, og hva skjer når du gjør det?

– For Max er det egentlig bare McDonald's og Burger King som er direkte konkurrenter, og jeg drar ikke dit for å skrive om burgere på Instagram. Det har imidlertid hendt at burgere ikke har fallt i smak, og at jeg har fått sinte kommentarer fra forsmådde restauranteiere. Jeg prøver alltid å være ærlig, ut i fra min egen smaksopplevelse. Samtidig er jeg hele tiden bevisst på at jeg har en spesiell bakgrunn, siden jeg kommer fra en hamburgerfamilie, og er vokst opp med denne maten, understreker han.

Saken fortsetter under annonsen

Bergfors presiserer også at han aldri gir karakterer på sine egne burgere på sin Instagramkonto.

Om det er Instagram som har æren for ekspansjonen i Norge vites ikke, men nå kommer det nye burgersjapper i Ringsaker og Sandefjord, i forbindelse med etablerting av Ikea på disse stedene.

 

Lederverktøy

Slik kan du bruke Instagram til å øke interessen for dine produkter

Vis lidenskap:

  • Kundene må se at du brenner for det du gjør
  • Del denne lidenskapen

Engasjement:

  • Svært mange er interesserte i mat
  • Bruk engasjementet ditt til å få enda flere interessert i ditt produkt

Livsstil:

  • Spre budskapet ditt, men understrek at det du holder på med er en livsstil og ikke bare en jobb eller et pliktløp

Mottakere:

  • Ikke tenk på geografiske begrensninger
  • Du kan nå flere kretser av kunder som interesserte i lignende produkter
  • Utnytt mulighetene ved å kunne kommunisere med eksperter over hele verden innen ditt segment

Kommunikasjon:

  • Forsøk å nå ut med noe ekstra til kundene
  • Søk en direkte dialog med både potensielle og eksisterende kunder

Tilknytning:

  • Jobb med å knytte deg til kunder også på et dypere plan
  • Utnytt muligheten bruk av bilder gir, for å knytte en tettere kontakt med kundene
  • Bruk en følelsesladd kommunikasjon

 

Paid article
Yes