Siden sist

Publisert: 12. desember 2014 kl 08.00
Oppdatert: 11. desember 2014 kl 23.36

Gløgge barn

Endelig har en ekspertgruppe funnet ut hva vi kan gjøre for at norske barn skal score høyt på de såkalte Pisa-undersøkelsene. Løsningen er å satse på matte og naturfag i barnehagen. I vår tid kan ikke barna surre rundt og leke hele tiden. Da taper vi i den globale konkurransen. Så målet må være at den lille multiplikasjonstabellen sitter som et skudd når en fyller fem år og at barna i alle fall har litt peiling på relativitetsteorien når de begynner på skolen.

Lundestad fredspris

Sekretæren for Nobelkomiteen, Geir Lundestad, har laget et oppstyr uten like denne uke med sitt utspill om at stats- og utenriksministre ikke bør sitte i Nobel- komitéen og at medlemmene i alle fall bør kunne snakke engelsk.

Blant de som synes dette ble for drøyt, er Thorbjørn Jagland, leder for kontroll- og utenrikskomitéen. Han er nok fristet til å innkalle Lundestad på teppet. Det tar han ikke sjansen på nå når Lundestad er blott en løs kanon på dekk. Når først Lundestad er i gang, kommer han nok med en oversikt over hvem som han fått Nobelprisen og som etter hans mening ikke burde fått den.

Humanistisk salmesang

Humanetiker Lars Gule synes det er for drøyt at NRK sender 60 timers salmesang på direkten. NRK må gjøre noe tilsvarende for muslimer, humanetikere, katolikker – alt etter størrelse, sier han til Vårt Land. Spørsmålet er om humanetikerne er særlig gode til å synge? Ellers har Human Etisk forbund ganske få medlemmer sammenliknet med Den norske kirke. De ville kommet langt med direktesending fra et ordinært møte i Humanetisk Forbund.

Saken fortsetter under annonsen

Hvis muslimske bønnerop skal sendes på NRK, går vi ut fra at Frp vil insistere på at de skal sendes på tider der de fleste nordmenn sover som en slags parallell til salmesangen som rullet i vei døgnet rundt.

Gule er inne på noe som kunne løst alle flokene. Han ville heller hatt 60 timers Prøysen-sang framfor salmer. Da kunne alle vært med. Men Prøysen har ikke skrevet over 900 sanger, og Gule skal ikke være for sikker på at det er så mange som ser poenget med å synge sanger 60 timer i strekk.

Paid article
Yes