Siden sist

Publisert: 5. desember 2014 kl 08.00
Oppdatert: 4. desember 2014 kl 18.07

Færre millioner til Lund

Her til lands er vi kjent for å betale toppsjefer knapper og glansbilder i forhold til det de får betalt i andre land. Hvis noen store selskaper i andre land skulle finne på å ansette en leder fra kummerlige lederkår i Norge, skulle en tro de ville kommet langt med å tilby dobbel norsk lederlønn. BG Gropy hadde sikkert klart å lokke Helge Lund over til seg ved å bla opp 25 millioner kroner i året. Men neida. De vil betale ham 900 millioner kroner for fem års jobbing, hvis alt går maks bra riktignok. For her er det plusset rikelig på med bonuser og aksjegevinster. Dette synes britiske aksjonærer var å gå for langt og har protestert heftig. Nå skal Lund ha inngått en ny avtale der han kan tjene 60 millioner kroner mindre over fem år. Nå kan Lund toppe to lister, den ene over hvem som tjener mest, og den andre over hvem som frivillig gir fra seg mest lønn.

Kjefteren Hellstrøm

Eivind Hellstrøm er veldig god til å lage mat. Det må folk bare tro på, for det er ikke mange som har råd til å betale når Hellstrøm disker opp, slik han gjorde i mange år på Bagatelle. Nå er den tiden over og Hellstrøm gjør det stort med å kjefte folk huden full på TV. Først kjeftet han på folk som drev mindre spisesteder. Nå er det kjendiser som får gjennomgå. Kjendiser lever av å bli sett, så de er sjelden vonde å be.

Sangeren Hanne Sørvaag prøvde lykken som matlager på TV3 med Hellstrøm på slep.

– Plutselig slo det meg: Hvorfor i all verden står jeg her og lager mat, og får kjeft for det?», skriver Sørvaag på bloggen sin. Hun syntes ikke det var noe hyggelig. «Det gjør at vi blir mer sirkusartister enn musikere – det var det jeg følte på da jeg var med i «Hellstrøm Inviterer», skriver hun.

Det er nettopp det som er meningen. Sørvaag får være fornøyd med at sannheten har gått opp for henne. Det er verre med de som tror det skal være sånn. Hellstrøm får trøste seg med at Sørvaag synes han er «en riktig trivelig fyr», men det er når TV-kameraene er slukket av.

Saken fortsetter under annonsen

Svindyr do

Trailersjåfører er gode til å holde seg, men selv de må på do i blant. Den slags passer det visst utmerket å foreta seg når man krysser landegrenser. Da skjer det jo også at man må stoppe slik at tollerne får sjekket om alt er i orden. I dag må sjåførene som stopper ved grensekontrollen på Svinesund dele på fire innleide toaletter når de må gjøre sitt fornødne ved tollstasjonen, melder NRK. Det betyr vel at de må stå i like lang kø som damer opplever med jevne mellomrom. Her trengs det flere doer, mener Statsbygg og har innhentet anbud på et nytt toalettbygg. Det vi koste 7,8 millioner kroner. Det blir 700.000 per do. Det må da være skikkelige luksus-do politiet, vegvesenet og tollvesenet har tenkt å spandere på trailersjåførene.

Ukens sitater

«Langrennsløper Kathrine Harsem ble meid ned av en bil under oppvarming.»
Det burde jo være slik at folk ikke begynte å kjøre før bilen var -skikkelig varm.

Kilde: VG

«Hva skal jeg med 30 eller 90 millioner? Jeg får ikke noe bedre liv likevel.»
Marit Bjørgen har helt rett. De fleste ville vært fornøyd med å spe på inntekten med et par millioner.
Kilde: Aftenposten

«Brann er brann. Det blir som å ha en tørrlagt alkoholiker i familien. En venter bare på sprekken, men er glad når vedkommende er edru julaften.»
Sjefsbergenser og sportskommentator i TV2, David Wathne, mener problemet stikker meget dypt.
Kilde: Bergens Tidende

«Jeg har nå lenge prøvd å si at vi ikke kan ha mer enn to hovedveier øst-vest. Det kan bety to.»
Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen når nye høyer når det gjelder presisjonsnivå.
Kilde: Aftenposten

Saken fortsetter under annonsen
Paid article
Yes