Siden sist

Publisert: 21. november 2014 kl 08.00
Oppdatert: 21. november 2014 kl 10.19

Nav-forviklinger

Hvis det skulle skje at Nav gir deg penger du ikke skulle hatt, er du ikke ute. Mai-Lis Pettersen som driver Stoffhjørnet i Sandvika, fikk plutselig 200.000 kroner fra Nav inn på konto. De kom ikke i et jafs, men tikket inn med ujevne beløp i løpet av noen uker. Hun tok kontakt med Nav for å forklare hva som hadde skjedd og fikk beskjed om hva hun skulle forta seg for å få betalt tilbake pengene. Men det var ikke enkelt. Hun har prøvd i flere måneder. I Nav er de vanvittig gode på penger ut, men systemene ser ut til å bryte sammen hvis noen forsøker å betale penger inn. En mulighet er at Pettersen sykemelder seg eller blir ufør en periode. Da skal hun ha betaling for Nav, så da kan det gå opp i opp. Men slik tenker ikke Pettersen. Hun troppet opp på Nav-kontoret for å få saken ut av verden. Problemet var at butikken hennes lå under et annet Nav-kontor enn der hun bodde. Da ble det også kluss i systemene. Nå har hun varslet Riksrevisjonen om hvor de 200.000 befinner seg – på hennes konto.

Endelig en sau

Det går framover – og nå er det Jan Tore Sanners bestrebelser for å få på plass et enklere og noe mindre byråkratisk Norge det handler om. I årevis har vi her i landet vært uenige om hva en sau er. Byråkratene har ikke klart å se forskjell på en sau og ei geit, for eksempel. Problemet er hvorvidt vi har med en «utgangersau» eller en «vinterforsau» å gjøre. Det er ulike støtteordninger knyttet til disse to typene. Dessuten er ikke Mattilsynet og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag enige om definisjonen. Men nå blir det orden på det. Landbruksminister Sylvi Listhaug sier til Aftenposten at mye skal forenkles innen landbruket. Fra nå av er en sau en sau. Det blir like mye støtte uansett hvordan sauen oppfører seg og hvor den befinner seg om vinteren. Er noen i tvil, er det bare å ta et bilde av dyret med mobilkamera, sende det til Listhaug, så skal hun på sporenstreks si hva det er for noe.

 

Ukens sitater

 

Saken fortsetter under annonsen

«Jeg driter i matte i barnehagen, unga skal ha det bra og bli bra folk.»

Spaltist Kjetil Østli har gått lut lei Oslo-skolen og lanserer et forslag til skolepolitisk program for den som vil.

Kilde: A-magasinet

 

«Eg bryt ikke boda lenger – berre det tredje. Meir har eg ikkje tid til.»

Forfatter Edvard Hoem har tydeligvis erfart at en skal ha god helse og være i godt slag om en skal klare å være en skikkelig synder på heltid.

Kilde: Dag og Tid

Saken fortsetter under annonsen

 

«Magnus Carlsen er kjent for å hate og tape.»

Men ifølge VG vinner han da innimellom alt hatet også.

 

«Boken utforsker hvorfor så mange mennesker i den vestlige verden har glemt å puste.»

Man har ikke glemt det helt. De fleste kommer på at det må pustes med jevne mellomrom, og da går det som regel greit.

Paid article
Yes