Helseminister Bent Høie på foretaksmøte der han presenterer fastsettelsen av ny sykehusstruktur på Helgeland. 

Foto

Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hovedsykehuset på Helgeland legges til Sandnessjøen

Publisert: 27. januar 2020 kl 12.08
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.56

I foretaksmøte med Helse Nord RHF har helse- og omsorgsminister Bent Høie avgjort ny sykehusstruktur på Helgeland. Her ble det fastslått at akuttsykehuset i Sandnessjøen og omegn skal være hovedsykehus.

– Utredningen av sykehusstruktur på Helgeland, Helgelandssykehuset 2025, har vært grundig og jeg mener at en løsning med akuttsykehus i både Sandnessjøen og omegn og Mo i Rana er den beste løsningen for befolkningen på Helgeland, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en melding.

Fulgte anbefalinger

I foretaksmøtet la Høie vekt på utredninger som er gjennomført, tilrådingene fra administrerende direktører i henholdsvis Helgelandssykehuset HF og Helse Nord RHF, samt vedtakene i styrene i Helgelandssykehuset HF og Helse Nord RHF.

Høie viste også til anbefalingen fra Nordland fylkesting og utstrakt møtevirksomhet med de berørte kommunene i prosessen.

Lokaliseringen av akuttsykehuset i Sandnessjøen og omegn avgjøres i konseptfasen.

I denne sammenhengen utredes også etablering av polikliniske somatikk-tilbud samlokalisert med kommunale tjenester i Mosjøen.

Saken fortsetter under annonsen

Sykehuset i Mo i Rana lokaliseres ved nåværende bygningsmasse. DMS i Brønnøysund er allerede under planlegging.

– I valget av sykehusstruktur på Helgeland har jeg både lagt vekt på utredningene som er gjort og de nasjonale føringene som ble lagt gjennom Stortingets behandling av Nasjonal helse- og sykehusplanen. Der slo regjeringen fast at det er et mål at alle pasienter skal få trygge og gode tjenester uavhengig av hvor de bor. Derfor skal vi opprettholde en desentralisert sykehusstruktur.