USA og hjemlandet til klimaaktivist Greta Thunberg, Sverige, er blant landende som er minst bekymret for klimaendringene.

Foto

 Axel Heimken/dpa via AP

Halvparten av innbyggerne i Norden tror ikke klimakrisen er et «alvorlig problem»

Publisert: 19. juni 2020 kl 11.15
Oppdatert: 19. juni 2020 kl 11.15

Forskere ved Universitetet i Oxford har spurt 80.000 mennesker fra 40 land om de mener at klimaendringene er et seriøst problem. Færre enn 3 prosent svarte at klimaendringene ikke var et pressende problem.  

Nesten syv av ti mener derimot at klimaendringer er et veldig eller ekstremt seriøst problem. Overraskende nok finner vi de fem landene som er minst bekymret for klimaendringene i Vest- og Nord Europa.

I Norge, Belgia, Danmark, Sverige og Nerland mener mindre enn halvparten av befolkningen at klimakrisen er et alvorlig problem.

Ikke bekymret

USA og hjemlandet til klimaaktivist Greta Thunberg, Sverige, er blant landende som er minst bekymret for klimaendringene. I USA er svarer 12 prosent at de ikke er svært bekymret og i Sverige er andelen kun 9 prosent.

Til tross for katastrofale branner i Australia, svarer 8 prosent at klimaendringene ikke er et alvorlig problem.

Respondentene som svarer at klimaendringene ikke er et seriøst problem har en tendens til å være eldre og høyreekstreme, skriver nettstedet theconversation.com.

Saken fortsetter under annonsen

Landene som utrykker mest bekymring for klimaendringene er de særlige landene Chile, Kenya, Sør-Afrika og Filippinene.

Innbyggere som identifiserer seg selv med venstresida forteller at de er mer bekymret for klimakrisen. I polariserte samfunn kommer dette tydelig fram. I USA forteller 89 prosent av respondentene på venstresida at de er bekymret, mens kun 18 prosent på høyresiden svarer det samme.