Nasjonalt kompetansesenter for migrasjons- og minoritetshelse (NAKMI) innlemmes i Folkehelseinstituttet.

Foto

DREAMSTIME

Minoritetshelse

NAKMI blir en del av Folkehelseinstituttet

Publisert: 3. januar 2018 kl 10.20
Oppdatert: 3. januar 2018 kl 10.20

NAKMI ble opprettet i 2003 av Helse- og omsorgsdepartementet og tilknyttet Oslo universitetssykehus. Etter bestemmelser fra departementet i mars 2017 får NAKIM nå ny organisatorisk tilknytning: fra Oslo universitetssykehus til Folkehelseinstituttet med virkning fra 1. januar 2018.

Styrker kompetanse på migrasjonshelse

Som en del av Folkehelseinstituttet, skal NAKMI arbeide innen fagfeltet migrasjonshelse og inngår i område for helsetjenester. Målet er å skape og formidle forskningsbasert kunnskap som fremmer god helse og likeverdige helsetjenester for personer med innvandrerbakgrunn. Instituttet får med dette sterkere kompetanse på migrasjonshelse. NAKMIs kjerneaktiviteter er forsknings-, utviklings- og formidlingsarbeid, herunder opplæring, veiledning og rådgivning, skriver Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Direktør ved NAKMI, Esperanza Diaz, ser på flyttingen som en vinn-vinn-situasjon. 

– På den ene siden styrker vi gjennomslaget for migrasjonshelse i Norge, ikke minst ved at vi kan bygge på Folkehelseinstituttets lange erfaring med forskning og helsekommunikasjon. På den andre siden får Folkehelseinstituttet glede av NAKMIs kompetanse slik at de kan inkludere migrasjon i prosjektaktivitetene, sier Diaz ifølge pressemeldingen.

Også områdedirektør i Folkehelseinstituttet, Trygve Ottersen, ser frem til å ta imot NAKMI og fremhever at migrasjonshelse er et svært viktig fagfelt, både globalt og for Norge, og at feltet blir stadig viktigere.

– Kompetansen i NAKMI og Folkehelseinstituttet vil styrke hverandre, og jeg gleder meg til å se hva vi kan utvikle sammen, sier Ottersen.

Saken fortsetter under annonsen