Foto

SørVest AS

Hun skal lede nytt stort forskningsselskap

Publisert: 4. januar 2018 kl 14.51
Oppdatert: 5. januar 2018 kl 08.42

Elisabeth Maråk Støle blir administrerende direktør for Forskningsselskapet SørVest AS - (som ikke må forveksles med bomselskapet SørVest Bomveiselskap AS). 

Støle kommer fra stillingen som administrerende direktør i Møreforskning AS.  Hun er født i 1968, er utdannet økonom, har bred yrkeserfaring fra industri, næringsliv og forskning og er godt kjent med universitets og høgskolesektoren. Hun har lang ledererfaring og en rekke styreverv i private og statlig eide selskaper.

– Samfunnsengasjement, kunnskap om forskning, nettverk, organisasjons- og ledererfaring, er viktig når vi nå skal bygge et slagkraftig, stort institutt på Sør- og Vestlandet, og vi er svært glad for at hun har takket ja til stillingen, sier styreleder Hans Olav Lindal.

FAKTA OM FORSKNINGSSELSKAPET SØRVEST AS

 

  • I august ble det klart at Uni Research AS og Christian Michelsen Research AS, IRIS AS, Agderforskning AS og Teknova AS ble slått sammen til ett stort forskningsselskap. med hovedsete i Bergen. 
  • Eies av Universitetet i Bergen, Stiftelsen Unifob, Universitetet i Stavanger, Stiftelsen Rogalandsforskning, Universitetet i Agder, Stiftelsen Agderforskning og eierne av Teknova AS
  • Selskapet er etablert og registrert, og integrasjonsprosessen forberedes nå for fullt, både mht faglig organisering, organisering av administrative funksjoner og felles infrastruktur.
  • Skal ha hovedkontor i Bergen og virksomhetslokasjoner i hver region.
  • Vil samlet ha ca 900 ansatte og en årlig omsetning på over 1 milliard kroner.
  • Styreleder Hans Olav Lindal. Øvrige styremedlemmer; Robert Bjerknes, Eva Dugstad, Tor A. Aagedal og Iselin Nybø.

Ambisjonen er at SørVest skal bli et ledende forsningsselskap. Dette skal skje ved å samordne og videreutvikle de virksomhetene som i dag drives på de forskjellige lokasjonene i Hordaland, Rogaland og Agder. 

Ifølge en pressemelding skal selskapet bli en nasjonal og internasjonal aktør som vil være vesentlig bedre rustet til å ta opp konkurransen med forskningsinstitutter i inn- og utland.

Saken fortsetter under annonsen

Bred bakgrunn fra ledelse og styrer i næringslivet og forskningssektoren

Elisabeth Maråk Støle har bred lederbakgrunn både nasjonalt og internasjonalt etter 25 år med lederstillinger i internasjonale konsern som SafeRoad, Jotun, Telenor og SCA. Hun har særlig erfaring innen ledelse, virksomhetsstyring i konsern, kommunikasjon, profilering og samfunnsansvar. 

De siste årene har hun ledet Møreforsking med oppdragsforskning innen blant annet marine, biomarine og maritime næringer, samt samfunnsforskning innen blant annet transport, logistikk og helse.

Støle har også en rekke styreverv i private og statlige selskaper, som SIVA SF, NTNU TTO, Sparebanken Møre, Tafjord Marked AS og Vest Norsk Brusselkontor. Hun er utdannet økonom fra University of Strathclyde i Skottland, med executive master of management fra BI Handelshøyskolen og etterutdanning fra Harvard Business School.

–  Ser fram til å bidra til å utvikle det nye forskningsselskapet

Samlet vil selskapet kunne seile opp som en av de store aktørene innen norsk oppdragsforskning. Til sammen har de en omsetning på over en milliard kroner, over ni hundre ansatte og brei forskningskompetanse innen områder som helse, miljø, hav, klima, energi, teknologi, samfunnsvitenskap og humaniora. Til sammenligning har Norges største forskningselskap SINTEF, 1960 ansatte og en omsetning på om lag tre milliarder kroner.

– Ett sterkt forskningsselskap vil kunne være betydelig mer slagkraftig, bedre koordinert og posisjonert enn partene hver for seg. Oppdragsforskning skjer i økende grad i et internasjonalt marked, og da er det en fordel å være en stor aktør. Det nye selskapet vil dessuten kunne bidra positivt til samarbeidet med de høyteknologiske næringsklyngene på Sørlandet, uttalte universitetsdirektør ved UiA, Seunn Smith-Tønnessen om sammenslåingen for litt over ett år siden .

Saken fortsetter under annonsen

–  Næringslivet opplever økt konkurranse som krever økt nyskapingstakt, og miljømessige utfordringer krever utvikling av ny teknologi. Å få bidra til at de allerede sterke forskningsmiljøene som inngår i dette nye selskapet, kan utvikle seg sammen for å realisere det disse mulighetene representerer, gleder jeg meg veldig til, sier Støle i en kommentar.

Det er igangsatt et omfattende arbeid i de fem instituttene for å forberede integrasjonsprosessen og organiseringen av fremtidige fagområder, infrastruktur og støttefunksjoner.