Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) gratulerte Den norske turistforeningen med pengegave to måneder før Stortinget skal stemme over forslaget.
Foto
Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kulturministerens pengegave til DNT møter motstand

Publisert: 11. august 2017 kl 08.34
Oppdatert: 11. august 2017 kl 08.34

I forbindelse med Den Norske Turistforeningens (DNT) 150-årsjubileum til neste år vil Kulturdepartementet å gi foreningen 50 prosent av overskuddet fra en av Norsk Tippings Lotto-trekninger i 2018. For å gjøre dette mulig, må pengespilloven endres midlertidig.

Gaven til DNT, som er satt til maks 15 millioner kroner, gjør at støtten til samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner og helse- og rehabiliteringsformål reduseres i en av Lotto-trekningene.

– Kulturministeren bør få gjennomslag for gaven i statsbudsjettet, ikke hule ut tippemidlene, sier Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo kommune, til Dagens Næringsliv.

Kommunen er en av høringsinstansene til lovforslaget. Andre høringsinstanser som stiller seg kritiske er Handikapforbundet og Norsk Folkehjelp.

– Det utsendte forslaget til midlertidig endring av pengespilloven er etter vår oppfatning prinsipielt svært uheldig, sier Arnstein Grendahl, generalsekretær i Norges Handikapforbund, til avisen.

Saken fortsetter under annonsen