I NHO ble Kristin Skogen Lund både organisasjonens første kvinnelige president og deretter første kvinnelige administrerende direktør.

Foto

NTB-scanpix. 

Premissleverandør

Kristin Skogen Lund – har gjort gutte­klubben greiere

Publisert: 16. oktober 2017 kl 10.12
Oppdatert: 16. oktober 2017 kl 10.46

– En dobling av pappapermen vil gi mer likestilling i arbeidslivet, har NHO-direktør Kristin Skogen Lund uttalt mang en gang.

NHO-sjefen har også vært opptatt av barnehagepolitikk:

–  Vi vet at barn som går i barnehage, får med seg viktige ferdigheter som gjør dem bedre rustet på skolen. 

Les mer:

Breier ut NHO

Men det er slike krystallklare meninger som gjør at Kristin Skogen Lund er blitt en stemme som lyttes til langt utenfor NHOs medlemsmiddager og Riksmeklerens kontor.

Saken fortsetter under annonsen

«NHO-Kristin», som hun gjerne blir kalt, har bidratt til å gjøre den gamle arbeidsgiverforeningen relevant for flere enn Gutteklubben Grei.

Det tjener garantert NHO på som organisasjon. Det er umulig å blåse av Skogen Lund og anklage henne for kun å snakke på vegne av «de rikeste». For det gjør hun ikke. Ikke bare. Selvsagt er hun seg bevisst hvilke interesser hun er satt til å fronte. Men hun har gjort NHO til en svært viktig aktør i den totale samfunnsdebatten. I dag har NHO meninger om både likestillings- og familiepolitikk, om utdanning og forskningspolitikk og om sosial dumping og velferdspolitikk.

NHO var i endring før Kristin Skogen Lund ble toppsjef i 2012. Men hun får svært gode skussmål av alle Dagens Perspektiv har snakket med i forbindelse med artikkelserien om premissleverandører. NHO har de siste årene utfordret LO som landets viktigste organisasjon, og bidratt til at når de to arbeidslivsgigantene står sammen, blir det nærmest umulig å komme forbi dem.  

Hun er rett og slett rå på å bygge kontaktnett. Hun kjenner flere mennesker enn noen andre jeg kjenner

Nettverksbygger

I NHO ble Kristin Skogen Lund både organisasjonens første kvinnelige president og deretter første kvinnelige administrerende direktør. Hun har tidligere blant annet vært konserndirektør i Telenor og administrerende direktør i Aftenposten.

Hun skal etter sigende ha hatt anlegg for ledelse tidlig. Hun vokste opp på Østerås i Bærum og ble i tur og orden leder i elevrådet, russeformann og president for to elevorganisasjoner på universitetet i USA. Hun har en årelang, internasjonal tilværelse bak seg, med utdanning fra USA og Frankrike og jobber i Spania og Sverige. 

Saken fortsetter under annonsen

Dette er en bakgrunn som har gitt henne gode kommunikasjonsevner. I Ukeavisen Ledelses Toppsjefanalyse av Kristin Skogen Lund, sier en tidligere kollega:

– Hun er rett og slett rå på å bygge kontaktnett. Hun kjenner flere mennesker enn noen andre jeg kjenner, for å si det sånn. Det er nok en egenskap hun kan utnytte til fulle i NHO, hvor det å skape resultater handler om å påvirke de rette menneskene.

Det er slik man blir en viktig premissleverandør. 

Les mer:

TOPPSJEFEN – Kristin Skogen Lund: Freidig, fryktløs og full av følelser