Studentene ved HiOA blir snart universitetsstudenter. 

Foto

Høgskolen i Oslo og Akershus

Grønt lys for nytt Oslo-universitet

Publisert: 12. desember 2017 kl 13.13
Oppdatert: 12. desember 2017 kl 14.01

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) følger anbefalingene fra den sakkyndige komiteen som har vurdert søknaden til HiOA om å bli hovedstadens andre universitet. Det ble klart under et styremøte tirsdag ettermiddag, 12. desember.

 – HiOA har lagt ned en betydelig innsats både i arbeidet med søknaden og gjennom institusjonsbesøket tidligere i år. Det har overbevist komiteen og NOKUT om at HiOA fortjener status som universitet, sier NOKUT-direktør Terje Mørland i en pressemelding.

I rapporten fra den sakkyndige komiteen berømmes høyskolen for ambisiøst, strategisk og målrettet arbeid helt siden fusjonen i 2011.

«Institusjonen har klart å skape en godt fungerende helhet, både faglig og administrativt. De viser gode rutiner for å begrense avstanden mellom sine to campuser,» skrives det i vurderingen.

Det pekes imidlertid på at det gjenstår noe arbeid med å integrere forskningsinstituttene bedre i den øvrige virksomheten. Fagkomiteen og NOKUT-styret mener HiOA bør arbeide videre med å øke antall førstestillingskompetente og forskningsaktiviteten tilknyttet de store profesjonsutdanningene – spesielt lærer- og sykepleieutdanningene.

Neste steg på veien til universitetsstatus for HiOA blir nå å sende inn søknad om å få endret institusjonskategori til Kunnskapsdepartementet. Det er Kongen i Statsråd som fatter det endelige vedtaket.

Navnet til det nye universitetet er ennå ikke avgjort. Forslaget «Aker Universitet» måtte legges til side etter trøbbel med en annen stor samfunnsaktør som benytter seg av navnet. Rektor ved høgskolen, Curt Rice, har nå foreslått å kalle det nye universitetet OsloMet, som har skapt rabalder på Twitter.

Saken fortsetter under annonsen