150 millioner til infrastruktur i kommuner som slås sammen
– Tilskuddene går til veier og felles digitalisering, og vil bidra til å knytte de nye kommunene bedre sammen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.
Sjekk oversikt nederst i saken om hvor mye din nye kommunestruktur får i tilskudd.
Tilskuddsordningen kom på plass i samarbeid med KrF og Venstre i Stortinget i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet for 2016.
– Søknadene om tilskudd viser noen av mulighetene som ligger i å bygge en ny og sterkere kommune sammen. Jeg er glad for at så mange kommuner planlegger konkrete tiltak for å gi innbyggerne et bedre tjenestetilbud, sier Sanner.
Tilskuddsordningen skal gå til infrastrukturprosjekter som bidrar til å legge til rette for og forsterke effekten av en ny og mer hensiktsmessig kommunestruktur. Ordningen ble styrket i 2017.
Digitaliseringstiltak
Kommunene har kunnet søke om støtte til etablering eller forbedring av veier og digitaliseringstiltak. Nasjonalt vedtak om sammenslåing i kommunereformen var en forutsetning for å motta tilskudd.
Departementet har i 2017 mottatt søknader fra alle de 47 sammenslåingene som er vedtatt i reformen. Maksimalt tilskudd til den enkelte sammenslåing i 2017 er 5 millioner kroner.
- LES OGSÅ: 36 kommuner involvert i tvangsvedtak
Tilskudd til infrastruktur kommer i tillegg til andre økonomiske ordninger for kommuner som slåes sammen i forbindelse med kommunereformen. Totalt utgjør engangsstøtte og reformstøtte til disse om lag 2,3 milliarder kroner.
I 2017 blir det gitt infrastrukturtilskudd til 41 sammenslåinger som involverer totalt 104 kommuner. Dette kommer i tillegg til 50 millioner kroner som ble gitt i tilskudd i 2016.
Sjekk hvor mye din nye kommunestruktur får i tilskudd for digitalisering- og samferdselstiltak: