Terje Rootwelt.

Foto

HSØ

Ny toppsjef i Helse Sør-Øst

Publisert: 8. september 2021 kl 12.30
Oppdatert: 8. september 2021 kl 12.31

Terje Rootwelt er ansatt som administrerende direktør i Helse Sør-Øst helseforetak (HSØ).

Det regionale helseforetaket eier og styrer alle helseforetakene på det sentrale østlandet og er det største i landet.

Rootwelt ble ansatt av styret 7. september. Han tar over etter Cathrine M. Lofthus som nylig ble departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet.

– Vi er godt fornøyd med at Rootwelt har takket ja til stillingen, sier styreleder Svein Gjedrem.

Terje Rootwelt er lege og kommer fra stillingen som klinikkleder for Barne- og ungdomsklinikken ved Oslo universitetssykehus HF. Rootwelt har også vært viseadministrerende direktør samme sted. 

Av Rootwelts CV fremgår det at han gjennomførte Nasjonalt topplederprogram for helsetjenesten i 2009 og Rikshospitalets lederprogram (AFF og NHH) i 2006.

Saken fortsetter under annonsen

– Terje Rootwelt har solid erfaring som han tar med seg inn i stillingen. Ikke minst har styret lagt vekt på hans bakgrunn fra ledelse i sykehus, sier styreleder Gjedrem.

– Som styreleder vil jeg også takke Jan Frich, som har vært konstituert som administrerende direktør, sier Gjedrem. - Han har med sin faglige tyngde og brede kompetanse sørget for å holde virksomheten på stø kurs, sier Gjedrem.

Som en del av Nasjonal helse- og sykehusplan, vedtok Stortinget i 2016 at alle landets sykehus skal ha stedlig ledelse, altså at lederen er samme sted som de ansatte. Rootwelt har i en periode under pandemien vært stedlig leder ved Ullevål sykehus som Helse Sør-Østs styre har vedtatt skal legges ned.

– Dette er en spennende jobb jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Terje Rootwelt. Jeg har i mange år hatt faglig samarbeid med de andre sykehusene i regionen, nå tar jeg med meg denne erfaringen inn i en ny rolle. Samtidig vet jeg at dette ikke er noen lett jobb – det er mange sterke meninger når vi skal utforme helsetilbudet i en region som omfatter halvparten av Norges befolkning, sier Rootwelt.  

Terje Rootwelt tiltrer stillingen 20. september.