Ordfører i Nittedal Hilde Thorkildsen (Ap).

Foto

Paul Kleiven / NTB

Korrupsjon i kommune-Norge

Korrupsjons-anklaget ordfører ble avlyttet av Økokrim

Publisert: 2. september 2021 kl 14.42
Oppdatert: 2. september 2021 kl 14.42

Anklagende går ut på at hun skal ha inngått personlige avtaler med en forretningsmann i kommunen som hadde interesser i utbyggingplanene i området Bjørnholtlia.

I utgangspunktet hadde Statsforvalteren gitt tillatelse til utbygging av 60 boliger i området, men etter meklingsmøter og iherdig innsats fra ordføreren økte tillatelsen til 300 boliger.

Nå viser det seg at Økokrim avlyttet Thorkildsens telefon under etterforskningen. Opptakene ble gjort vinteren 2020 i ukene før hun ble arrestert og etter at det var kommet et varsel om at det var igangsatt granskning av henne.

Torsdag spilte aktoratet av tre av samtalene mellom Thorkildsen og den tidligere konen til forretningsmannen som hun skal ha inngått en avtale med tilbake i 2013 for å redde en bedrift som var deleid av ordføreren.

Avtalen skal ha ført til at forretningsmannen overførte 125.000 kroner til selskapet Bare Fine Klær AS som et lån. Men lånet er aldri betalt tiltake.

Thorkildsen har tidligere forklart at hun ser på forretningsmannen i førtiårene som en mentor. Hun nekter straffskyld for korrupsjon.

Ifølge Kommunal Rapport virket begge de to kvinnene i opptakene overrasket over at Bjørnholtlia var kommet opp som et tema under granskningen, og de diskuterer videre hvem som kunne stå bak varselet til kommunen.

Saken fortsetter under annonsen

Det er satt av fem uker til saken i Romerike og Glåmdal tingrett i Lillestrøm.