Rekrutteringstips
- Gjøres ikke jobben skikkelig kan søkere få et dårlig inntrykk av selskapet - noe som kan føre til at det mister også potensielle fremtidige gode søkere, sier hun til Dagens IT. Feilansettelser kan dessuten bli en dyr affære på lengre sikt.
Myrvang gir følgende rekrutteringsråd til Dagens IT:
* Vær tydelig på hva du er på jakt etter: faglig kompetanse, personlige egenskaper, erfaring og språkkunnskaper. Avklar internt hva som er absolutte krav, og hva som er kjekt-å-ha.
* Gi tilbakemeldinger underveis i prosessen - også til kandidater som ikke er aktuelle.
* Mottar du flere søknader enn du klarer å håndtere, bruk et byrå til grovsorteringen. De har dette som profesjon og gjør jobben grundig og effektivt.
* Del inn intervjuprosessen inn i innledende samtaler, etterfulgt av dybdeintervjuer. Ikke regn med å få all informasjon du trenger for å sikre en god ansettelse ved første møte.
* Bruk nedgangstidene til å 'ta en kikk under panseret', for å forbedre rekrutteringsprosessen internt. Dette reduserer tidsbruken og sannsynligheten for dyre feilansettelser.
* Foreta referansesjekk. Bruk minimum to referanser. Stille kontrollspørsmål, for eksempel om forbedringsområder, fravær og misbruk. Det er lurt å forsøke å sjekke om de personlige egenskapene stemmer med det inntrykket man selv har fått.