OsloMets nye doktorgradsprogram i teknologi skal løse utfordringer i arbeidsliv og velferdssamfunn.

Foto

OsloMet

Satser på AI-forskning i Norge

Publisert: 14. desember 2018 kl 14.31
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.56

Doktorgradsprogrammet i ingeniørvitenskap og kunstig intelligens ved OsloMet starter opp i januar 2019.

– IKT-Norge ser fram til resultatene dette vil bringe, sier administrerende direktør Heidi Arnesen Austlid, som har definert et stort behov for IKT-kompetanse i arbeidslivet.

– Engineering Science og samarbeidet med SimulaMet vil gi nyttig forskning og innsikt i digitalisering, sier Austlid.

Kunstig intelligens i helsetjenestene

– Ett av områdene doktorgradsstudentene kan forske på, er kunstig intelligens på det nye laboratoriet Artificial Intelligence Lab, forteller førsteamanuensis Stefano Nichele ved OsloMet.

Et prosjekt som allerede har vakt oppsikt heter Pasient centered engineering in rehabilitation ledet av Peyman Mirtaheri.

– Vi ønsker at kandidatene våre utvikler en forståelse av samfunnsansvaret de har som forskere. Med mer tverrfaglige og flerfaglige doktorgradsprosjekt kan vi gi nye løsninger på de komplekse utfordringene som oppstår i offentlig og privat sektor, sier dekan Egil Trømborg på OsloMets Fakultet for teknologi, kunst og design.

Saken fortsetter under annonsen

Løse konkrete behov i samfunnet

Det nye miljøet har som ambisjon å plassere seg i forskningsfronten for både digitalisering av velferdstjenester og andre teknologiske utfordringer samfunnet kommer til å møte. Som det grønne skiftet, avansert byggteknologi, urbanisering og digital sårbarhet – og det økende behovet for å beskytte enkeltmennesker og samfunn i en digitalisert verden.

– Det er flott at vi har fått på plass et doktorgradsprogram i ingeniørvitenskap ved institusjonen vår. Programmet er relevant og rettet mot konkrete behov i samfunnet, og det er viktig at studentene får tilbud om et fullstendig utdanningsløp innenfor ingeniørfag ved OsloMet, sier rektor Curt Rice.