Norges ambassadør til Tyskland, Petter Ølberg, Innovasjon Norges Tysklanddirektør Manuel Kliese, München-ansatte Kristin Zwez og Martin Nietz, Innovasjon Norges administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, og Dr. Markus Wittmann fra Invest in Bavaria

Foto

Anne Line Kaxrud/Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge åpner nytt kontor i Tyskland

Publisert: 18. september 2018 kl 10.43
Oppdatert: 18. september 2018 kl 10.43

– I München kommer vi enda nærmere viktige innovasjons- og investeringsmiljøer i Tyskland, og i Europa for øvrig, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Mandag åpnet Traaseth Innovasjon Norges nye kontor i München, som kommer i tillegg til selskapets Hamburg-kontor. 

– Sør-Tyskland, med München i spissen, er en økonomisk hotspot med høy innovasjonskraft. Store konserner som Bosch, SAP, og Siemens har sine hovedseter i området. Det samme gjelder mye av den tyske bil- og leverandørindustrien, påpeker Manuel Kliese, direktør for Innovasjon Norge Tyskland i en pressemelding. 

10 prosent av Norges fastlandseksport 

Kontoret skal hovedsakelig jobbe med digitalisering og kunstig intelligens i industriprosesser, elektrisk mobilitet, og med å tiltrekke internasjonale investorer til Norge, heter det.

Tyskland er det største markedet i EU, og over 10 prosent av Norges fastlandseksport går i dag direkte til Tyskland. Tyskere er også den største gruppen utenlandske turister i Norge. 

– Tyskland blir stadig viktigere for den norske økonomien, og er for mange norske bedrifter et naturlig inngangsmarked når de satser internasjonalt, sier Kliese.  

Saken fortsetter under annonsen

For norsk næringsliv er de største markedsmulighetene i Tyskland innen energi og miljø, smarte byer, forsvar, bioøkonomi, maritim, reiseliv, kreative næringer, ferdigvarer samt fisk og sjømat.