Undervannsdrone skal friste kinesisk kapital
Innovasjon Norge skriver i en pressemelding om det norske gründerselskapet Blueye Robotics, som nå søker investorer og marked i Kina.
– Vi tror det er et betydelig marked i Kina for produktet vårt, sier Erik Dyrkoren i gründerselskapet Blueye Robotics AS. Selskapet har utviklet en undervannsdrone som gjør det mulig for alle å utforske havrommet.
Blueye Robotics brukte deltakelsen i næringslivsdelegasjonen til Kina sist uke til å synliggjøre seg overfor potensielle kinesiske investorer og samarbeidspartnere. Produktet som daglig leder Erik Dyrkoren og medgründer Christine Spiten satser på skal vekke kinesiske interesse er en undervannsdrone som enkelt sagt er for folk flest. Dronen kan styres via smarttelefon eller nettbrett med mulighet for film- og bildedeling både live og i etterkant.
Tilgjengelig
– Vi gjør undervannsteknologi som tidligere har vært komplisert og forbeholdt olje- og gassindustrien tilgjengelig for et større marked, sier Dyrkoren.
I Norge vil prisen være på ca 30 000 kroner for en slik drone. Undervannsdronen har allerede vært i forhåndssalg, og de første leveransene skjer i november i år.
– I markedet henvender vi oss primært til undervannsinteresserte forbrukere. Samtidig vet vi at det profesjonelle markedet også har en stor interesse for produktet vårt, legger han til.
Søker smarte penger
Blueye Robotics AS har allerede investor og Kina-kjenner Chris Rynning med på laget som investor og styremedlem. Nå satser selskapet på å hente inn ytterligere kapital til satsingen fra kinesiske investorer.
– Vi har fra før en kinesisk investor inne. Målet er å hente inn 10 millioner USD til satsingen vår i løpet av de neste seks månedene. Vi har fått flere tilbud, men vi ønsker spesielt det vi kaller smarte penger, det vil si investorer med kapital og ikke minst kompetanse som kan bidra til å utvikle selskapet markedsmessig, sier Dyrkoren.
Anvender kompetanse
Blueye Robotics er en av de norske oppstartsbedriftene som høsten 2016 deltok i Innovasjon Norges Entrepreneurial Marketing-program i New York.
– Det er flott å se at selskapet nå så tydelig og direkte anvender den kompetansen de har opparbeidet gjennom New York-programmet vårt. Blueye Robotics tar egne mål på alvor og satser globalt, sier André Kalstad, som er programansvarlig for Innovasjon Norges internasjonale kompetanseprogram.
Under det norske delegasjonsbesøket i Kina sist uke ble det også klart at det blir etablert et nytt akselerator-program i Shanghai i Kina som skal veilede og trene satsningsvillige norske etablere.
– Vi ser at flere av de oppstartsbedriftene som lykkes har vært gjennom ett eller flere av våre kompetanseprogram. Blueye Robotics har nå valgt å satse i et de største markedene i verden. Det gir muligheter, sier Kalstad.
Innovasjon Norge har samarbeidet tett med Blueye Robotics AS helt siden etableringen våren 2015.