Rema 1000s «Æ» skal kontrolleres av Datatilsynet.

Foto

Vidar Ruud/NTB Scanpix.

Trumf og Æ under Datatilsynets lupe

Publisert: 18. april 2017 kl 09.44
Oppdatert: 18. april 2017 kl 09.47

Datatilsynet skal undersøke dagligvarekjedenes bonusprogrammer. Informasjonen samles inn gjennom kundekort og apper vi bruker hver dag, og i november startet Datatilsynet kontroll med Norgesgruppens Trumf.

Da Rema lanserte Æ, ble denne tjenesten også inkludert, skriver Adresseavisen. Coop ble kontrollert for noen år siden og er derfor ikke med i denne runden.

Millioner av nordmenn gir fra seg opplysninger om seg selv og om innkjøpsvanene sine.

– Hva jeg handler, hvor og når jeg handler, mine vaner eller uvaner. Slike ting tilhører privatlivet. Det man ber om, er å bli bedre kjent med meg som person og kikke inn i mine private forhold. Allerede der oppstår det problemstillinger, sier juridisk seniorrådgiver Anders Hobæk i Datatilsynet.

Av hensyn til den pågående kontrollen, vil han ikke uttale seg konkret om Trumf eller Æ, men tilsynet vil at folk skal bli mer bevisste. Hobæk påpeker at registrering for å beregne eller tilby rabatt ikke er det samme som tillatelse til å analysere og finne hva slags person du er.

Trumf-sjef Truls Fjeldstad er innstilt på å lytte dersom Datatilsynet påpeker noe som bør korrigeres. Han understreker at Trumf er avhengig av kundenes tillit.

Saken fortsetter under annonsen