VIL INVESTERE: Petter Stordalen og Strawberry går inn med 1 million kroner til en av sek finalister som kjemper om den såkalte Strawberry-millionen. 

Foto

Nordic Choice

Strawberry-millionen

Seks gründere kjemper om millioninvestering fra Stordalen

Publisert: 13. oktober 2017 kl 09.48
Oppdatert: 11. november 2021 kl 11.23

Etter å ha fått inn hele 2074 søknader fra hele Norden til årets Strawberry-million har Petter Stordalen sammen med investorene i Strawberry nå valgt ut seks finalister. Onsdag 18. oktober holdes finalen på hotellet HOBO i Stockholm og vinneren av en investering på 1 million skal kåres.

– Jeg er veldig spent på hvem som klarer å overbevise oss på finaledagen i Stockholm. Nå vet vi litt om bedriftene, men en viktig del gjenstår. For som jeg pleier å si så investerer vi ikke i bedrifter, vi investerer i mennesker, sier Petter Stordalen.

Jeg vil bidra til å gjøre Norden til et mekka for gründere

Svensker og nordmenn

De seks finalistene kommer fra både Norge og Sverige. Ingen fra Danmark. Derfra kom det mange færre søknader. Alle de tre norske bidragene kommer faktisk fra Stavanger.

Finalistene er bedrifter som opererer i forskjellige markeder. Den som vinner konkurransen sikrer seg en solid investering og får bistand i videre satsing fra Petter Stordalen og forvalterne i hans investeringsselskap Strawberry Equity.

– Grunnen til at jeg arrangerer Strawberry-millionen er fordi jeg vil bidra til å gjøre Norden til et mekka for gründere. Det finnes ikke en bedre tid med bedre betingelser enn akkurat nå for å starte det neste store. Vi må bare inspirere folk litt, sier Stordalen.

Saken fortsetter under annonsen

Les mer om Petter Stordalen: 

Dette er de seks finalistene

1: Bike Finder er et produkt som gjør det mulig å spore sykkelen din. En blå GPS-pinne festes inne i styret på sykkelen. Senderen har også en innebygd sirene som går av hvis sykkelen blir stjålet.

Produktet er allerede i salg hos XXL og på nettet. Bike Finder har også blitt testet av det profesjonelle sykkellaget Katusha.

Ole Martin Ølmheim, Viggo Henriksen, Jan Erik Sola Foss og Snorre Dishington er teamet bak Bikefinder. Sammen har de erfaring fra trådløs sporingsteknologi, salg og andre oppstartsbedrifter.

Saken fortsetter under annonsen

2: Reused Remade er et firma som jobber med å produsere bærekraftige handlenett av gamle laken fra hotell.

Selskapet har et samarbeid med Systembolaget i Sverige, men ønsker etter hvert å komme inn i andre bransjer der plastposer brukes i dag. Fordelen med gjenbruk er at det minsker bruken av kjemikalier og vann for å produsere mer bomull.

Teamet bak er svenskene Josephine Alhanko Ljungberg og Pia Walter.

3: Flocazur er et svensk firma som har utviklet en reaktor som renser vann på en mer effektiv og bærekraftig måte enn det som finnes i dag.

Fortrinnet til Flocazur er at reaktoren bruker mindre til ingen kjemikalier, krever mindre vedlikehold og energi enn andre systemer for å rense vann. Reaktoren er skalerbar og kan brukes på alt fra små til store anlegg.

Saken fortsetter under annonsen

Bak Flocazur står Ninni Peterson og Luc Antelme (bildet), samt Lena Nyström og Birger Ericsson.

4: Blue Lice har utviklet et felle-system som tar lakselus på et tidlig stadium. Det er preventivt, bærekraftig og utnytter lusa sine instinkter. Lusa har meget begrenset tid på å finne sin vert, og forskning har identifisert hvilke faktorer som trigger lusen til å angripe. Disse faktorene har Blue Lice kombinert, forsterket og implementert i et eget design.

CEO i selskapet er Karoline S. Olsen (til venstre i bildet). Hun har tidligere jobbet på prosjekter for Marine Harvest og har en master i Marinteknikk fra NTNU. Lars-Kristian Opstad (til høyre), Gry Løkke og Kjetil Rugland er også en del av teamet som har sin base i Stavanger.

5: THRUSTME er et produkt som James Bond godt kunne brukt til hverdags. THRUSTME er en ryggsekk med fire Elektro Jet-motorer som drives av batterier. Den gjør at du kan kjøre rett opp skibakken helt på egenhånd. Man tar på sekken, trykker på-knappen og juster deretter farten med fjernkontrollen som man holder i hånden.

Sekken er i hovedsak er utviklet for skikjøring, men kan også brukes til flere andre aktiviteter som sykling, skøyter, rullebrett, snowboard, paraglider og lignende. Den kan også benyttes av personer som har et handicap for å komme seg ut i på ski. Kjartan Jensen og Kjetil Fedde er teamet bak.

Saken fortsetter under annonsen

6: Clean It er en tjeneste som ønsker å digitalisere og halv-automatisere renseribransjen. De har utviklet en app som gir deg prisforslag, mulighet til å overvåke prosessen og angi pickup/dropoff av tøy.

Clean It ønsker også å tilby å hente og levere tøyet for deg.

Joakim Herlin-Ljunglöf (bildet) er gründer og CEO for Clean It.