Krill under isen.
Foto
Aker BioMarine

Millionstøtte til forskning på det antarktiske økosystemet

Publisert: 9. oktober 2017 kl 09.45
Oppdatert: 9. oktober 2017 kl 10.59

Nyheten ble kunngjort under konferansen Our Ocean, på Malta på fredag. Pengene, som fordeles over en periode på fem år, øremerkes AWRs forskning på økosystemet i Antarktis. 

– Det er viktig for oss å støtte forskning relatert til krill, for å forvalte biomassen av den antarktiske krillen og økosystemet i Sørishavet, sier Matts Johansen, administrerende direktør i Aker BioMarine i en pressemelding.

Han er opptatt av å skaffe seg kunnskap gjennom forskning og data, for å ta beslutninger om hvordan selskapet på best mulig måte kan ta vare på økosystemet der dei er tilstede, og sikre framtiden til det antarktiske fiskeriet. 

– Det er kun gjennom bedre forståelse av rollen antarktisk krill har i Sørishavet vi fullt ut kan beskytte dyrene som lever av krill, og sørge for bærekraftig fiske, sier Claire Christian, leder av AWR. 

AWR ble etablert i 2015 av Aker BioMarine i samarbeid med the Antarctic and Southern Ocean Coalition (ASOC) og WWF-Norge. Fondets rolle er å sikre et robust Antarktis ved å fylle kritiske hull i forskning og overvåkning av økosystemet.

Siden AWR ble etablert har fondet mottatt prosjektmidler i totalt åtte forskningsprosjekter hvorav tre prosjekter fikk tilskudd i 2015, to i 2016 samt tre i 2017.
 

Saken fortsetter under annonsen