Foto
Vegard Grøtt / NTB scanpix

Innovasjon Norge nest mest attraktiv for økonomistudenter

Publisert: 4. mai 2017 kl 09.24
Oppdatert: 4. mai 2017 kl 09.39

– Vi i Innovasjon Norge er selvfølgelig kjempefornøyde med å komme så høyt opp i en slik kåring. For å være relevante i fremtiden er det helt essensielt at de beste har lyst til å jobbe med og hos oss. De skal i neste omgang bidra til at de bedriftene vi jobber med gjør det bedre og lykkes, sier Yvonne Fosser, HR-direktør i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Andreplassen på årets liste over de mest attraktive arbeidsplassene for økonomistudenter betyr at Innovasjon Norge siden 2011 har klatret 13 plasser opp på Universum-listen. Listen toppes av DNB.

Vil være med

Universum er et globalt byrå som løpende kartlegger attraktiviteten til arbeidsgivere i femti land verden rundt. Den norske undersøkelsen bygger på Universums «Student Survey 2017» - en kandidatundersøkelse gjennomført i perioden januar til mars i år blant 14.000 studenter i Norge, derav 4200 økonomistudenter.

– Vi tror studentene som har svart her ser den viktige rollen Innovasjon Norge spiller i utviklingen av framtidens næringsliv. De ønsker å være med på det laget som skaper det nye Norge og de nye norske næringene og arbeidsplassene som vi skal leve av i fremtiden, sier Fosser.

Nummer én på innovasjon

Undersøkelsen viser også økende oppmerksomhet knyttet til temaet innovasjon, og at jobbsøkere i større grad legger vekt på dette ved valg av arbeidsgiver. Det ligger da antakelig i navnet, for blant norske økonomistudenter er Innovasjon Norge den norske arbeidsgiveren som i Universum-undersøkelsen klarest blir forbundet og assosiert med ordet «innovasjon». På de ni neste plassene bak Innovasjon Norge følger solide aktører som Microsoft, Kongsberg Gruppen, Jotun, HP, Finn og Ikea, Procter & Gamble, Telenor og Atea.

Saken fortsetter under annonsen

Topp tre blant ingeniørstudentene er Telia, Ulstein Group og Kongsberg Gruppen, mens tilsvarende for IT-studentene er Google, Microsoft og Kongsberg Gruppen.  

Fremtidsrettet

Yvonne Fosser mener millennium-generasjonen er opptatt av å jobbe med noe meningsfullt: 

– Vi får tilbakemeldinger på at vi lykkes i å formidle Innovasjon Norges rolle i omstillingen av norsk næringsliv. I dagens omstilling handler det også om å skape fremtidens næringer der bærekraft står sentralt. Dagens business-studenter ser fremover og vil være med på denne fremtidsrettede omstillingen. De ønsker å være med på å skape fremtidens arbeidsplasser, sier Fosser.

– Det at vi jobber internasjonalt med kontor i 34 land er nok også med på å gjøre oss attraktiv for unge globalister, legger hun til.

Også tidligere undersøkelser peker på Innovasjon Norge som en attraktiv arbeidsgiver. I Universum-undersøkelsen for 2016 var Innovasjon Norge nummer to blant yrkesaktive med økonomiutdanning og nr fire blant økonomistudentene. Også i Karrierebarometerets undersøkelse blant 5800 studenter i 2016 var Innovasjon Norge på topp som drømmearbeidsgiver for gruppen økonomistudenter.

Økonomistudentenes drømmearbeidsplasser:

1. DNB

2. Innovasjon Norge

3. Google

4. Norges Bank

5. Statoil

6. Skatteetaten

7. McKinsey & Company

8. PwC

9. EY

10. Norgesgruppen

Kilde: Universum

Saken fortsetter under annonsen