Foto
reMarkable / skjermdump fra informasjonsvideo

Forhåndssolgte papirnettbrett for 1,5 millioner på 24 timer

Publisert: 21. februar 2017 kl 09.19
Oppdatert: 21. februar 2017 kl 09.19

Bedriften reMarkable ble startupkjendiser over natta på slutten av 2016 da de forhåndssolgte de nevnte «papirnettbrettene», skriver Shifter. Målet på en million kroner i løpet av den første måneden ble raskt overskredet. Bragden ved å gjenskape papirfølelsen digitalt ble omtalt en rekke steder, blant annet i Techcrunch, Engadget, CNet, ZDnet, Slashgear, det tyske teknologinettstedet Golem og i en rekke andre internasjonale medier.

Ifølge CEO Magnus Haug Wanberg i reMarkable har bedriften fortsatt vind i seilene:

– Det går fortsatt kjempebra. Jeg hadde trodd det skulle dabbe litt av etter den første tiden, men det har vi ikke sett i det hele tatt. Dette har overgått de mest aggressive estimater, sier Wanberg til nettstedet.

Han bekrefter at henvendelsene har fortsatt å strømme inn fra særlig utlandet.

De travle gründerne fra Bislett i Oslo har utviklet en digital notatblokk, som beskrives som en «mottrend-device», en løsning som tvinger deg til å konsentrere deg om det du bør konsentrere deg om. Foruten å gjenskape lese-, skrive- og tegnefølelsen fra papir, har den noen ytterst få funksjoner. Det er ingen Facebook, ingen Instagram, ingen Twitter eller andre forstyrrende elementer.

Nå har eliteskolen Harvard i USA banket på døren, og Professor Elie Ofek har skrevet et 26 sider langt businesscase som blir en del av pensum på den anerkjente institusjonen.

Saken fortsetter under annonsen