Satser stort på Internet of Things: IoT-direktør  i Webstep, Marianne Styrman, og CEO i Disruptive Technologies, Erik Fossum Færevaag.

Foto
Webstep

Bygger teknologi med kundesamarbeid

Publisert: 3. februar 2017 kl 09.23
Oppdatert: 3. februar 2017 kl 09.23

Direktør for Internet of Things (IoT) i it-bedriften Webstep, Marianne Styrman, sier i en pressemelding at bedriften nå skal sette software på toppen av sensorteknologien samt legge til rette for innovasjon i stor stil, sammen med kundene sine,

Unike sensorer

Sensorbrikkene fra Disruptive Technologies har vakt internasjonal oppsikt, og har en rekke anvendelsesområder. Brikkene er skreddersydde for løsninger der man trenger å oppdage feil før skader skjer, de kan varsle temperaturendringer, brukes til alarmsetting og sikring og til å varsle personell, holde oversikt over materiell samt rapportere hendelser og statuser.

– Alt dette skjer gjennom en av verdens minste og rimeligste sensorer, med 15 års batteritid, som rapporterer gjennom en sikker infrastruktur og har ubegrensede lagringsmuligheter i skyen. IoT-Teknologien har dessuten anvendelsesmuligheter på tvers av offentlige sektorer og bransjer i næringslivet, forklarer Marianne Styrman.

Store muligheter

Teknologien har langt flere muligheter enn begrensninger, og den oppleves grensesprengende for alle som har sett den i aksjon.

– Den virker og har unike egenskaper, forklarer en engasjert Webstep IoT-leder, som er svært godt fornøyd med det tette samarbeidet som er etablert med Disruptive Technologies. Gründer og Disruptive Technologies-leder, Erik Fossum, Færevaag ser samarbeidet som et viktig skritt i utviklingen av sensorselskapet:

Saken fortsetter under annonsen

– Software er helt vesentlig når mulighetene som ligger i IoT skal realiseres i årene som kommer. Derfor bygger vi nå et økosystem av aktører som komplementerer hverandre. Webstep er vår første samarbeidspartner. De har nærmere 400 kompetente og svært erfarne it-eksperter, og kan hjelpe alle som ønsker å bli kjent med teknologien og ønsker å ta den i praktisk bruk. Metoden for å få til dette har vi utviklet sammen det siste halve året. Vi legger til rette for at kunder skal kunne bruke våre sensorer som løsninger på sine utfordringer og muligheter i sin forretning. Stikkordet er lærerike og nyttige hackathons, sier Erik Fossum Færevaag.

Inviterer til «hackathons» i Norge og Sverige

– Kundene våre skal få gjøre seg kjent med og lære seg opp på teknologien og eksperimentere med hvordan den kan tas i bruk, hjulpet og lært opp av våre sertifiserte eksperter, forklarer Marianne Styrman.

Hun legger til at dette kommer de til å gjøre gjennom todagers samlinger – såkalte hackathons – i Norge og Sverige, der de gir førstehandsopplæring i bruk av sensorene via softwareutvikling inn i kundens forretning.

– Vi vil også kunne trekke det videre i rene innovasjonsprosjekter for de som ønsker dette, forklarer hun.

Sterkt fagmiljø skaper muligheter

Saken fortsetter under annonsen

Styrman forklarer at Norge er verdensledende på radioteknologi, gjennom selskaper som Nordic Semiconductor, Texas Instruments og SiLabs.

– Det sterke fagmiljøet sprer seg nå til IoT-relaterte bedrifter og skaper gode forutsetninger for konkurransefortrinn og nye forretningsmuligheter. Dessuten er nordmenn og norske virksomheter raske til å ta i bruk ny teknologi. Et relativt høyt norsk lønnsnivå gjør det lønnsomt å implementere IoT-løsninger som er tids- og bemanningsbesparende, avslutter hun.