Foto
REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
Emma Green

Ble gründer sammen med læreren sin

Publisert: 31. oktober 2017 kl 10.13
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.56

Etter at Emma Green la hoppskoene på hylla har hun tatt steget inn i gründerlivet for alvor, forteller hun til Entreprenör

Sammen med sin tidligere lærer fra friidrettsgymnaset, ledelses- og organisasjonskonsulent Camilla Kallin, har hun utviklet gründerbedriften Green & Kallin, som lærer bedrifter om å prestere med glede på arbeidsplassen. Green leverer blant annet podkasts om emnet, tillegg til coachingarbeid.

Men gründerlivet er ikke ukjent for Emma Green. Hun har nemlig lang erfaring med å drive foretak:

– Jeg har hatt eget foretak gjennom hele karrieren min. Ingen friidrettsutøvere er ansatte noe sted, og alternativet som eliteutøver på heltid er derfor å starte eget foretak for å kunne håndtere gevinst- eller startpenger og sponsorkontrakter. Etter at karrieren tok slutt ville jeg bruke denne erfaringen til noe. Jeg ville ikke at det skulle være bortkastet, og ville ta med meg lærdommen jeg har fått, sier hun til magasinet.

Foto
Tidligere høydehopper Emma Green. Foto: Maja Suslin / NTB Scanpix

Ifølge Green er det en rekke likheter mellom å være toppidrettsutøver og gründer: Fortsatt jobbes det mot mål, strategier utvikles og selvdisiplin er viktig. Det handler også om at man må være dedikert og planlegge tiden sin.

– Ingen kommer til å fortelle deg at du må gjøre noe – da får du være din egen sjef, sier den tidligere høydehopperen til Entreprenör.

Saken fortsetter under annonsen