En av murene ved Tsinghua University viser at flere enn BI samarbeider med lærestedet. Schwarzman er en amerikansk finansmilliardær.

Foto

NTB Scanpix

BI innleder samarbeid med Kinas toppuniversitet

Publisert: 5. april 2017 kl 07.32
Oppdatert: 5. april 2017 kl 07.32

Tsinghua uteksaminerer rundt 30.000 av landets aller ypperste studenter hvert år.

– Det er svært gledelig at norsk utdanning får en enda sterkere posisjon i Kina. Vi er stolte over samarbeidet vi nå har fått til med vår nye samarbeidspartner Tsinghua University. Sammen har vi laget et unikt studietilbud som skal bidra til at kinesiske teknologientreprenører og næringslivsledere får utviklet innovative forretningsmodeller for det globale markedet, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.

Styrker posisjonen i Kina

Den kinesiske eksporten er i kraftig vekst. Innovasjon og entreprenørskap har vært en viktig drivkraft bak Kinas utvikling de siste tiårene. Samarbeidsprogrammet mellom BI og Tsinghua startet opp i begynnelsen av mars. Programmet er utviklet for å øke utviklingstakten og styrke bedrifter som en kommet forbi oppstartfasen.

– BI har lang erfaring med utdanning i Kina. Som en handelshøyskole med internasjonale ambisjoner vektlegger vi forsknings- og undervisningssamarbeid sterkt. Utviklingen av et felles utdanningsprogram med høy internasjonal standard er nødvendig for å konkurrere blant de beste, sier Henjesand. 

  • Handelshøyskolen BI er i dag den eneste nordiske handelshøyskolen som leverer studieprogrammer for det lokale markedet i Kina.
  • Tsinghua University er rangert som nummer én i Kina.
  • Kostnadsrammen på det nye programmet vil være på om lag 420 000 norske kroner.
  • Universitetet toppet Financial Times-rankingen i 2016 med sitt EMBA-program med INSEAD.
  • Kjente alumni fra Tsinghua University: Kinas president Xi Jinping og tidligere president Hu Jintao. Nobelprisvinnerne Tsung-Dao Lee og Yang Chen Ning
  • Rektor Inge Jan Henjesand og andre representanter fra BI vil denne uken være tilstede under delegasjonsbesøket i Beijing og Shanghai.

Deltakere er ledere og gründere i disse bedriftene. Ved hjelp av fagkrefter fra både BI og Tsinghua og mentorer fra lokalt næringsliv skal de tilegne seg kunnskap og ferdigheter for å redusere inkuberingstiden for sine bedrifter, og få praktisk støtte i kommersialisering og utviklingen av forretningsmodeller. Studiet vil gå over 18 måneder, og består av to til fem toppledere fra rundt ti bedrifter.

Saken fortsetter under annonsen

Nordiske verdier - en suksessfaktor

Professor og Dean Executive ved BI, Ragnhild Silkoset, har vært med å utvikle det nye programmet. Hun fremhever viktigheten av verdinøytralitet i utdanning og norske verdier som en suksessfaktor i samarbeid med kinesere.

– Kunnskap er verdinøytralt. Derfor har vi erfart et godt faglig samarbeid i mer enn 20 år, uavhengig av politiske forhold. I tillegg har vi i Norge et særskilt fokus på bærekraften knyttet til mennesker, samfunn og miljø. Med disse grunnverdiene klarer vi samtidig å utvikle effektive bedrifter som produserer mer med færre ressurser. Dette er verdier som er attraktive i en global setting, og som kineserne setter høyt.

BI har siden 1996 hatt et utdanningssamarbeid med School of Management Fudan University om Executive MBA-programmet BI-Fudan. I løpet av de siste 20 årene har BI uteksaminert over 2000 næringslivsledere i Kina, hvor de fleste i dag er ansatt/ledere i Fortune 500 bedrifter. Executive MBA -programmet rangeres på 39. plass over de 100 beste MBA-deltidsprogrammene i verden av Financial Times.