Volvo-designer med ny buss

Publisert: 1. februar 2005 kl 11.08
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

Vest-Busscar Stryn AS lanserer bussen Vest Horisont. Bussen er designet av Hareide Designmill, som drives av tidligere Volvo-designer Einar J. Hareide.

Vest-Busscar lanserte 20. januar bussen Vest Horisont i sine lokaler på Lillestrøm. Vest Horisont inngår i en ny modellserie. Det er en tur- og langrutebuss, hvor sikkerhet, komfort og design er gitt prioritet i utformingen av bussen.

Hareide Designmill har, ifølge selskapet selv, gitt bussen Vest Horisont et klart skandinavisk formspråk, som skaper en tydelig identitet for Vest-Busscar. Det er lagt vekt på renhet og enkelhet slik at bussen skal tåle høy slitasje, samtidig som den har fått et kraftfullt utseende, heter det. Brukerne av bussen skal få en følelse av eleganse og kvalitet. Sjåføren får en funksjonell arbeidsplass han kan være stolt av.

Bussen er et resultat av et langsiktig samarbeid mellom Hareide Designmill og Vest-Busscar. Vest Horisont inngår i en serie busser fra Vest-Busscar, og er den tredje bussen Hareide Designmill gjør for selskapet. Bussene utgjør en sterk familie, med et rent visuelt uttrykk.

Vest-Busscar er den eneste produsenten av busser i Norge, og selskapet har stor suksess med sin seneste generasjon busser, heter det på sels-kapets hjemmesider.

Saken fortsetter under annonsen