VIA Gruppen er kjøpt

Publisert: 3. juni 2003 kl 14.42
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

NorgesInvestor har gitt tilbud på samtlige aksjer i VIA Gruppen AS og har fått aksept for 100 prosent av aksjene. NorgesInvestor vant budkampen mot utenlandske investorer. Kjøpet priser reisebyrågruppen til 263 millioner kroner.

- Dette er veldig offensivt i et knusktørt marked, og viser at vi har stor tro på VIA Gruppen som selskap og utviklingen innen bransjen, sier administrerende direktør Jan Gunnar Hartvig i NorgesInvestor. Han mener at et konsentrert eierskap vil bidra til å realisere selskapets strategi om å bli en betydelig aktør i det nordiske reisemarkedet. Den nordiske satsningen vil ledes fra Norge. VIA Gruppens drift vil fortsette som normalt, med både eide byråer og franchisevirksomhet i Norge og Sverige.

NorgesInvestor er samlebetegnelse på en gruppe virksomheter innenfor strategisk og finansiell verdiutvikling. Gruppen investerer i modne bedrifter og vekstbedrifter med potensial nasjonalt og internasjonalt. VIA Gruppen AS, med reisebyråkjedene VIA Flyspesialisten på bedriftsmarkedet og VIA Ferieverden og nettbyrået GOTOGATE på privatmarkedet, er ledende i Norge med en markedsandel på 33 prosent.

Saken fortsetter under annonsen