Verktøy til PR-tiltak

Publisert: 2. mars 2004 kl 10.45
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

PR- og rådgivningsbedrifter trenger å avdekke hvilke kommunikasjonsutfordringer som finnes hos en klient, oftest i forbindelse med starten på et klientforhold. Dette kan være dyre og tidkrevende prosesser. Lynx Porter Novelli mener denne prosessen kan forenkles og har derfor utviklet noe de kaller Lynx-testen, en test som enten gjennomføres av bedriften selv eller Lynx sine rådgivere. Lynx analyserer dataene og kommer med forslag til endringer i organisasjonens kommunikasjonsvirksomhet. Fordelene med testen er enkelhet og kostnadseffektivitet. Administrerende direktør Turid Viker Bråthen i Lynx Porter Novelli sier testen er et nyttig verktøy for å analysere PR-tiltak i en bedrift.

- Vi kan hjelpe bedrifter med å finne ut hvor de skal begynne. Dette er noe mange sliter med. Vi intervjuer en eller flere personer og går gjennom skriftlig materiale og målinger før vi kommer frem til en rapport, sier Turid Bråthen.

I testen blir aktiviteten under hvert av de 20 punktene utførlig beskrevet og det gis poeng på en skala fra en til fem med begrunnelse av vurderingen. Skalaen går fra ikke tilfredsstillende til svært tilfredsstillende.

Saken fortsetter under annonsen