Verdensrekord i turisme

Publisert: 3. mars 2005 kl 10.24
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

2004 var det året verdens borgere satte verdensrekord i turistreiser på tvers av landegrensene. Antall internasjonale turistreiser nådde 760 millioner, ifølge World Tourism Organization (WTO). Det er 10 prosent flere enn i 2003.

Veksten har vært høy i alle regioner.

- Vi er overbevist om at turistsektoren er tilbake på riktig spor etter tre vanskelige år, og selv om det fremdeles er uro som følge av de tragiske hendelsene i Asia, vil turismen sikkert nok en gang vise sin ekstraordinære styrke og evne til å takle vanskeligheter ved å gi et viktig bidrag til at de berørte landene skal kunne komme raskt tilbake på bena igjen, sier WTOs generalsekretær, Francesco Frangialli, til HSMAI Weekly.

Euro-sonen har problemer med å konkurrere med rimeligere destinasjoner andre steder i verden. Det er vanskeligere å tiltrekke seg turister fra utlandet, men også å holde på landenes egne innbyggere, siden prisen på ferie utenfor euro-sonen er falt betydelig. De landene som har tjent på valutakursutviklingen er USA, Mexico, Karibien, Sentral- og Sør-Amerika, Nordøst-, Sydøst- og Syd-Asia, Midt-østen og Storbritannia.



Saken fortsetter under annonsen







Saken fortsetter under annonsen







Saken fortsetter under annonsen







Saken fortsetter under annonsen







Saken fortsetter under annonsen



Turistvekst
Asia og Stillehavsområdet

29 %

Midt-østen

21 %

Nord-Amerika

10 %

Sør-Amerika

10 %

Afrika

7 %

Europa

4 %

Kilde: WTO/HSMAI Weekly