Velkommen hjem, du fortapte sønn

Publisert: 24. juli 2002 kl 13.44
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det har aldri vært noe i veien med selvbildet til PR-byrået Geelmuyden. Kiese. Her er hva firmaet skriver om seg selv: «Geelmuyden. Kiese brøt lydmuren i 1988. Vi skapte en ny bransje. Tolv år i têt har gjort navnet vårt ensbetydende med kommunikasjonsrådgivning i Norge».

Glemt, eller fortrengt, er tidligere feilslåtte satsinger i utlandet, hyppig gjennomtrekk av ansatte og stygge minustall i regnskapene.

Storkjeftede Hans Geelmuyden, som klokelig har sagt fra seg ledertrøya, gir igjen gass. Geelmuyden. Kiese jakter på nye hoder(?), og har hatt det moro med å finne opp nye stillingskategorier. De søker blant annet etter et «politisk dyr». Og hva er vel da mer naturlig enn at de også jakter på en dyrepasser som utstyres med både joggesko og pisk for å holde orden på alle dyrene i Geelmuyden. Kiese-skogen.

Kanskje har du lyst til å bli Geelmuyden. Kieses nye «Bulldoser», som i tråd med stillingsbetegnelsen må være et skikkelig råskinn. PR-agentene vil også ha nye rekrutter og søker etter deg som har «To stein i skoen», og ellers er sulten, selvdreven og bobler over av historier og idéer.

Alt dette er selvfølgelig morsomt, men ikke veldig revolusjonerende. Pengepulsredaksjonen falt derimot for stillingskategorien «Fortapt sønn eller datter». Geelmuyden.Kiese (GK) er «storsinnet», og ønsker frafalne GK-soldater velkommen hjem. Og så får vi se om ikke Hans Geelmuyden griller en skikkelig lammestek for å feire hjemkomsten. Den fortapte sønn eller datter loves til alt overmål «tett coaching» i starten om de vender hjem til pappa Hans. Hva sier du til det, Tor Mikkel Wara (bildet)?

Saken fortsetter under annonsen