Vannboble uten inntekter

Publisert: 8. november 2005 kl 19.16
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

World Water Ways skulle angivelig hale i land en milliardavtale i Iran om frakt av vann verdt minst fem milliarder kroner. Disse inntektene har ikke kommet, og egenkapitalen er tapt. Økonomisk Rapport har i flere artikler satt søkelyset på World Water Ways-gründer Viggo Amundsens luftige milliardavtale i Iran. I ØR nr 8-05 skrev vi at det iranske selskapet som evaluerte prosjektsøknaden fra World Water Ways sier det ikke eksisterer noen avtale.

World Water Ways’ regnskap for 2004 viser et underskudd på 996.400 kroner. Statsautorisert revisor Arild Holten i Holten Revisjon skriver i årsberetningen at egenkapitalen er tapt. Han presiserer videre at årsregnskap og årsberetning ikke ble avgitt innen lovens frist. Holten ville ikke kommentere hvorfor ikke regnskapet var innsendt tidligere og innen lovens frist.

Styret skriver i årsberetningen: «Den omsøkte konsesjonen (red.anm.: til å bygge to rørgater for frakt av vann i Midtøsten) foreligger ikke i skrivende stund, men man har god grunn til å regne med at den vil bli innvilget rimelig snart.»

Styreformann Stein Søyland i World Water Ways besvarte ikke spørsmål om tapt egenkapital og status på konsesjonssøknaden, men skriver i en epost at han står på farten til Kuwait og Teheran.

Saken fortsetter under annonsen