Uventet stor oppgang

Publisert: 21. mai 2003 kl 11.02
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Nå har vi kanskje fått det første positive signalet fra USA. Tirsdag 29. april la The Conference Board endelig frem en positiv Consumer Confidence (tilsvarer Økonomisk Rapports Forventningsindikator for Norge). Hver måned legger den private "not-for-profit" stiftelsen frem målinger som viser hvordan forventningene til amerikanske forbrukere utvikler seg. Ettersom forbrukerne står for omtrent to tredjedeler av den amerikanske økonomien blir målingen imøtesett med stor interesse fra hele verden. Aprilmålingen var den første positive målingen på fire måneder, og den første skikkelige oppgangen vi har sett på lenge.

Indeksen havnet nå på 81 poeng, en oppgang fra 61,4 poeng i mars. Selv om dette høres høyt ut, må man huske at den amerikanske indeksen har 100 som et nøytralnivå. Så forbrukerne er fortsatt mer pessimistisk en optimistisk, men ting ser mye bedre ut enn bare en måned før. I meldingen fra The Conference Board går det frem at blant annet synet på nåsituasjonen er kraftig forbedret. Noe som kan bety et skift over til positive forventninger, og som igjen kan bety økt konsum.

DnB Markets sier i sin markedsrapport at økningen overskred fullstendig selv de mest optimistiske forventningene, og kan videre fortelle at økningen denne måneden er den største siden Gulf-krigen ble avsluttet for rundt 12 år siden.

Saken fortsetter under annonsen