Utenlandsnordmannen: Dag Tørvold

Publisert: 2. mars 2004 kl 10.27
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Base: Seoul, Sør-Korea

Ansvarsområde: Ansvarlig for Pan Asia Papers produksjons- og salgsvirksomhet i Korea. Virksomheten omfatter to moderne avispapirfabrikker med en samlet produksjon på cirka 1,2 millioner tonn, samt et hovedkontor i Seoul. Selskapet har 1.000 egne ansatte, cirka 400 underleverandører og en samlet årlig omsetning på cirka 600 millioner dollar. Rundt 30 prosent av produksjonen eksporteres via salgskontoret i Singapore til en rekke asiatiske land.

Hvordan fikk du jobben? Jeg har i over 20 år arbeidet i papirindustrien i Norge, blant annet som administrerende direktør i Union og medlem av konsernledelsen i Norske Skog. Jeg var også med som styremedlem i Pan Asia da selskapet ble etablert i 1998.

Hvordan trives du? Korea er et meget interessant land å bo i for familien og også spennende å arbeide i. Det er et privilegium å lede en virksomhet der effektivitet, produktivitet og kompetanse til de grader er i fokus. Jeg er den eneste ikke-koreaner, men de ansatte er målrettet, og det er mange i norsk industri som har mye å lære av koreanerne. I tillegg er jobben internasjonalt orientert og det synes jeg er spennende. Kulturforskjellene er store, men gjør arbeidet utfordrende og interessant.

Hva savner du fra Norge? Familie og bikkja, og én meter snø i Nordmarka.

Saken fortsetter under annonsen